Varné typy brambor: áčka do salátů nebo na loupačku, béčka jako příloha a céčka do těst a kaší (audio)
Rozhlas.cz, 29.11.2024
Brambory pocházejí z Jižní Ameriky, kde byly pěstovány už před 5 000 lety. V Evropě se začaly pozvolna rozšiřovat až v 16. a 17. století, původně jako okrasné rostliny. Až později lidé zjistili, že hlízy jsou poživatelné. Dnes si bez brambor náš jídelníček nedokážeme představit. Pokračuje Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář.
Poslech pořadu ČRo
Audio
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Zákaz starých kotlů platí, ale lidé výměnu odkládají. Léto je přitom ideální čas
- Levandulové pole ve Starovičkách na Břeclavsku je v plném květu (video)
- Mazlíček na cestách: užitečné tipy před letní dovolenou
- Letní dopravní nápor: na odškodnění po nehodě mohou mít vliv i vaše emoce
- Zprávy z Vysočiny: Zlevnění přilákalo zájemce. Ve Žďáře se rychle plní nové byty pro učitele i zdravotníky (audio)
- Chystáte se na dovolenou do Itálie? Pozor na přísnější pravidla v některých městech, ale i na specifické dálniční poplatky