Varné typy brambor: áčka do salátů nebo na loupačku, béčka jako příloha a céčka do těst a kaší (audio)
Rozhlas.cz, 29.11.2024
Brambory pocházejí z Jižní Ameriky, kde byly pěstovány už před 5 000 lety. V Evropě se začaly pozvolna rozšiřovat až v 16. a 17. století, původně jako okrasné rostliny. Až později lidé zjistili, že hlízy jsou poživatelné. Dnes si bez brambor náš jídelníček nedokážeme představit. Pokračuje Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář.
Poslech pořadu ČRo
Audio
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Jak ušetřit až 627 tisíc za energie? Díky fotovoltaice a dotacím
- Pojištění garáže: Klíčové otázky a odpovědi
- Děláte v práci tyto IT bezpečnostní chyby? Na co si dát pozor
- Vybrat krytinu, sehnat řemeslníka a pak vyhlížet cenovou nabídku - I plechové krytiny se řeší online
- Češi preferují bílou barvu a malují svépomocí jednou za 5 let
- Vánoce na hvězdárně s Vánoční hvězdou