Ministr financí odvolal náměstka Jaroslava Šulce

Cianews.cz, 26.5.2004

Náměstka Jaroslava Šulce, který má na starost cenovou politiku, nájemné, dozor nad pojišťovnami a penzijními fondy, a oblast sázkových kanceláři a loterijních her, dnes odvolal ministr financí Bohuslav Sobotka. Stalo se tak poté, co ministerstvo vnitra doručilo Sobotkovi informace, které svědčí o spolupráci Šulce s komunistickou tajnou službou StB. "O jeho možném nástupci nemám informace. Žádný konkurz jsme zatím nezahájili," sdělil dnes ČIA mluvčí ministerstva financí Marek Zeman.

Podle dnešních Hospodářských novin je Šulc vedený v seznamech StB jako takzvaný držitel krycí adresy. Tito lidé půjčovali své poštovní schránky komunistické rozvědce, která je využívala při kontaktech se svými špióny v zahraničí.

Šulc působí na ministerstvu financí od května 2001. Podle Hospodářských novin to byl především on, kdo určoval politiku ministerstva financí v oblasti regulovaného nájemného. "Politika ministerstva financí v oblasti deregulace nájemného a sociální ochrany nájemníků se nadále nijak nezmění," uvedl Zeman.

-jn-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality