Central Group postaví v Praze na Zahradním Městě více než 1200 bytů

Cianews.cz, 2.6.2004

Více než 1200 bytových jednotek začíná v Praze na Zahradním Městě poblíž Parku Hostivař stavět developerská společnost Central Group. Projekt s názvem Nové Zahradní Město vyroste na zhruba čtyřhektarovém pozemku a měl by být ve třech etapách dokončen v roce 2007. Jak dnes na dotaz ČIA uvedl generální ředitel společnosti Dušan Kunovský, celková investice do projektu se odhaduje na 1,7 miliardy korun.

Od začátku června probíhají přípravné práce. "O generálním dodavateli výstavby první etapy, jenž vzejde z výběrového řízením, se rozhodne během několika následujících dní," řekl Kunovský. V první etapě, která skončí v prosinci příštího roku, vznikne ve třech pěti- až šestipatrových bytových domech 528 jednotek. Byty jsou již nyní v prodeji.

Druhá etapa zahrnuje výstavbu čtyř bytových domů a společnost ji dokončí v roce 2006. Třetí etapa, v jejímž rámci vzniknou rovněž čtyři objekty, ale s nižším počtem pater, skončí v roce 2007. Parkování bude zajištěno ve dvou podzemních podlaží každého objektu.

Jak dále pro ČIA uvedl Kunovský, financování veškerých staveb hradí Central Group z vlastních zdrojů. "Za těch 10 let, co působíme na trhu, jsme si žádný úvěr kvůli výstavbě nevzali," řekl.

Společnost Central Group působí v oblasti nového bydlení od února 1994. Dosud si již některý z bytů, domů nebo parcel této firmy vybralo na 2700 zákazníků. Loňský zisk firmy činil 230 milionů korun při tržbách 2,5 miliardy korun.

-ved-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality