Nový realitní fond CPDP chce v za tři roky v ČR investovat 12 mld. Kč

Cianews.cz, 23.9.2004

Nemovitosti za zhruba 12 miliard korun chce v následujících třech letech nakoupit nově vzniklý realitní fond CEE Property Development Portfolio (CPDP). Vyplývá to z informací, které ČIA poskytl Kamil Kosman z České spořitelny, která je jedním z akcionářů fondu. Jména dvou zbývajících investorů nechtěl Kosman uvést.

Prostředky CPDP získá jednak od akcionářů a také z bankovních úvěrů. Podle investičního zaměření půjde největší část prostředků zřejmě do bytů a domů. Tam může fond investovat až 80 procent svých prostředků. Až 70 procent investic může jít do kancelářských prostor a až 50 procent je určeno na komerční prostory. Limit maximálně 20 procent mají hotely a industriální pozemky.

O investice CPDP se bude starat společnost SG Asset Management z developerské společnosti Sekyra. Podle mluvčí Sekyra Group Petry Zdeňkové není Sekyra mezi akcionáři fondu a správa CPDP je od mateřské společnosti oddělena.

-jn-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality