Projekt Libeňských doků čeká na výsledek procesu EIA


Libeňské doky změní na obytnou a administrativní zónu společnost Real Estate Karlín Group (REKG). Projekt, jenž se bude týkat území o velikosti zhruba 140 tisíc metrů čtverečních, je nyní ve fázi posuzování vlivu stavby na životní prostředí (tzv. EIA). Vyplývá to z informací zveřejněných pražským magistrátem.

Podle již dřívějšího vyjádření generálního ředitele společnosti REKG Tomáše Kadeřábka je zahájení výstavby plánováno na roky 2006 až 2007. Doky, které jsou napojeny na ulici Voctářovu a Libeňský most, bude investor měnit po etapách.

V současnosti jsou na pozemcích sklady, po realizaci veškerých plánů vzniknou v libeňském přístavu kanceláře a byty s užitou plochou až 59 tisíc metrů čtverečních. Ve středním a západním sektoru vznikne zhruba 250 bytů, jižní a východní část bude vyhrazena administrativě. Podle dokumentace EIA najde v areálu zaměstnání necelých pět tisíc lidí.

Developerskou společnost REKG založili v roce 1997 Serge Borenstein, Charles Butler a Marc Rich. Svou činnost soustřeďuje především na území osmé městské části. Jen v Karlíně společnost celkem skoupila 400 tisíc metrů čtverečních pozemků. Mezi její realizované projekty patří kancelářské objekty Palác Karlín a Corso Karlín. Do budoucna chystá společnost administrativní budovy Crystal Karlín, Corso II a III a bytový projekt Kollárova.

-ved-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení