Recepty z české i světové kuchyně, stránka 28

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Soutěžní recepty: připravte si slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem a vyhrajte

28.10.2016

Chcete připravit něco dobrého a zrovna vás nenapadá, co by to mohlo být? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu...

Soutěžní recepty: připravte si povidlové taštičky a vyhrajte

25.10.2016

Vaříte rádi a také rádi zkoušíte přípravu nových jídel? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a...

Stašidelné recepty si pro nadcházející Halloween udělejte s dětmi

22.10.2016

Poslední slunné podzimní dny se s námi pomalu loučí a přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí. To si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween (31. 10.).

Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

21.10.2016

Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Farmářské polévky čtyř chutí: dobré suroviny a jednoduchá příprava

9.9.2016

Sušení je nejstarším způsobem konzervace potravin a právě na tomto principu je založena výroba dehydratovaných polévek. Pokud dáváte přednost domácím poctivým surovinám, ale na dlouhé vaření zrovna nemáte čas, je pro vás řada Farmářských polévek tou...

Recepty z rybízu: jak rybíz jednoduše využít v kuchyni!

30.7.2016

Rybíz očistěte a omyjte. Formu vyložte potravinářskou fólií. Žloutky smíchejte s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšlehejte ve vodní lázni do žluté pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky...




Recepty bez lepku a v jednoduchém provedení

19.7.2016

Bezlepkové recepty a ještě v jednoduchém provedení, to se počítá. Bez lepku, ale i bez konzervantů a glutamátu. Česká oblíbená rajská omáčka, stejně jako delikátní fermentovaná sojová omáčka vhodná k restovanému masu.

Recepty na sladké i slané palačinky: palačinky jsou oblíbené a výtečné jídlo

25.5.2016

Palačinky jsou oblíbené jídlo ve sladké nebo slané variantě, s náplní z ovoce, zeleniny, hub, masa i sýra. Receptů na palačinky je opravdu mnoho. Palačinka může být potřená marmeládou, plněná povidly, nebo tvarohem, nazdobená šlehačkou, nebo čokoládou,...

Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

12.5.2016

Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem.

Recepty na grilování: s chutí grilujeme nejen maso, ovoce a zeleninu

9.5.2016

Některé recepty na grilování známe všichni. Grilovat se dá nejen maso, ovoce a zelenina, je správný čas vyzkoušet i další recepty na grilování. Grilujeme také uzeniny, mleté maso a houby a další...

Jednoduché recepty z drůbeže: kuře na divoko s povidly

16.3.2016

Recepty na přípravu drůbeže, konkrétně kuřete jsou jedny z nejoblíbenějších. V dnešní době vaříme racionálně a prakticky, přípravě pokrmů nechceme věnovat více času, než je zapotřebí.

Velikonoční recept na vajíčkovou tlačenku

25.2.2016

Zatím asi nejsme velikonočně naladěni, což nám nebrání inspirovat se velikonočními recepty. Jednoduchá velikonoční tlačenka vás všechny překvapí chutí, ale i vzhledem. Základem je o velikonocích nejčastěji používaná potravina – vejce.

Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou

22.2.2016

Jarní recepty by měly být lehké do žaludku i na přípravu. Zelené fazolky připravíte jednoduše a pokud nejíte maso, šunku prostě vynecháte. Samotné fazolky mohou být lehkou svačinou, s přílohou pak dobrým obědem, nebo večeří.

Velikonoční recept na slané chuťovky

18.2.2016

Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození.

Zkuste velikonoční mazanec bez složitého těsta

11.2.2016

Je pravda, že Velikonoce ještě nejsou úplně „za dveřmi“, ale je dobré promyslet, co a jakým způsobem letos připravíme sladkého. Receptů se dá najít spousta, vyzkoušejte ty jednodušší, ať i vy máte o Velikonocích dost času na zábavu a relaxaci!