Recepty z české i světové kuchyně, stránka 31

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty na víkend = tentokrát recept na plněné papriky s pohankou

27.6.2014

Recepty na víkend: receptů na plněné papriky je vícero, kombinací a možností je mnoho.Co takhle uvařit a ochutit zdravou pohanku a naplnit s ní papriky? Recept má dvě verze - masovou a nemasovou, výběr je na vás.

Recepty na víkend = tentokrát těstoviny se žampiony a zelím

20.6.2014

Recepty na těstoviny jsou jedny z nejoblíbenějších. Těstoviny se snadno připravují a lze je použít jako hlavní jídlo i přílohu. Těstoviny - pastu můžeme doplnit různou zeleninou i všemožným masem, včetně mořských plodů ...

Recepty na víkend = tentokrát lehká a jednoduchá polévka

6.6.2014

Recept na víkend vám tentokrát nezabere mnoho času. O víkendu bude teplo, tak proč trávit zbytečně čas v kuchyni? Připravíme si jednoduše lehký oběd, nebo večeři. Nejlepší suroviny, tedy zeleninu, nejlépe koupíte na farmářském trhu, nebo od malých...

Recepty na víkend = tentokrát recept na kuře po balkánsku

30.5.2014

Nějaký recept na kuře zná každý. Důvodem je poměrně snadná příprava kuřecího masa, jeho výborná chuť a nutriční hodnota a v neposlední řadě příznivá cena. Kuřecí maso je zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitamínů.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recept na víkend – jednoduše a chutně

23.5.2014

Možná vyzkoušíte náš jednoduchý a chutný recept na víkend, možná vás inspirujeme. V každém případě, dobrou chuť a pěknou sobotu a neděli. Rozstrouhejte vejce do chutné polévky...

České středověké recepty by nás překvapily, jídelníček nebyl fádní

29.4.2014

Jídelníček české středověké kuchyně nebyl fádní, recepty by nás překvapily. Také Čechové ve středověku byli mlsní a milovali rozmanité chutě. Používali hojně koření, byliny i lesních plody.




Co udělat po Velikonocích se zbylými vejci = rychlé a levné recepty

22.4.2014

Přemýšlíte, co udělat s pondělní kupou vajec? Vybrali jsme několik receptů, které jsou rychlé na přípravu a nebudou vás stát moc peněz. Recepty jsou jednoduché a nenáročné.

Víkendový recept + rýže známá i neznámá

7.3.2014

Recept na víkend můžete brát jako volnou inspiraci. Také zkuste zjistit, zda vás překvapíme informacemi o stále nedoceněné rýži. Ať s rýží, nebo bez rýže, přejeme, ať je váš nadcházející víkend příjemný na kulinářské i nekulinářské zážitky

Sýr a sýrové recepty - hody se sýrem

28.2.2014

Recepty na úpravu sýrů a sýrových pochoutek jsou ze studené i teplé kuchyně. Sýr, to není jen smažák s hranolkami. Sýry se dají grilovat, péci v alobalu, stojí za to zkusit i sýrové fondue.

Kuře pokaždé jinak - recept třeba na víkend

7.2.2014

Recept, jak připravit z kuřecího masa dobrý pokrm zná snad každý. Kuře se dá grilovat, rožnit, restovat, zapékat, vařit, smažit, dusit a nadívat. Kuřecí maso můžeme vykostit, marinovat, plnit, rolovat, obalovat, udit ...

Houskové, bramborové i chlupaté - recepty na různé knedlíky

26.8.2013

Známe recepty na knedlíky houskové, knedlíky bramborové, špekové knedlíky, chlupaté knedlíky, ovocné knedlíky a knedlíky tvarohové. Knedlíky mohou být také plněné a to téměř vším, na co jedlého si vzpomenete.