ČMHB vzrostl objem úvěrů o 40 pct.

Cianews.cz, 25.10.2004

Meziročního nárůstu objemu poskytnutých úvěrů o 40 procent na 9,2 miliardy korun dosáhla za první tři čtvrtletí letošního roku Českomoravská hypoteční banka společně se sítí mateřské Československé obchodní banky (ČSOB). Počet schválených hypoték se zvýšil o 27 procent a dosáhl téměř 8300. Více než 99 procent hypoték bylo prodáno občanům. ČIA o tom informoval mluvčí ČMHB David Sahula.

Průměrná výše hypotéky určené fyzickým osobám meziročně stoupla o devět procent na 1,055 milionu korun. Podle generálního ředitele banky Jana Sadila lidé více než v loňském roce investují do dražšího bydlení. "Ceny nemovitostí letos nerostou jako v minulosti. Naopak na mnoha místech stagnují a u bytů v panelových domech dokonce klesají," uvedl Sadil.

Hypoteční úvěr na nákup nemovitosti si v prvních devíti měsících letošního roku vzalo 53 procent nových zákazníků banky. "Podíl úvěrů poskytnutých na výstavbu nemovitosti nadále klesá. Ze 42 procent v roce 2000 na současných 22 procent," uvedl Sahula. Přibližně 60 procent zákazníků hypoteční banky žádá podle něj o úvěr na rodinný dům a jen necelých 30 procent si pořizuje byt.

ČMHB poskytla v prvním pololetí letošního roku hypotéky v objemu 5,77 miliardy korun a dosáhla čistého zisku 183 milionů korun (IFRS). Celkem 99,8 procenta akcií ČMHB vlastní Československá obchodní banka.

-vp-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky