Vyzrajte na zloděje - dělejte, že jste doma i když nejste !

„INTELIGENTNÍ A BEZPEČNÁ DOMÁCNOST DNEŠKA“

Spotřebitelské technologie se dynamicky rozvíjejí a stávájí se podstatnou částí našeho každodenního života. Po celodenním shonu se vracíme domu, kde hledáme bezpečí a pohodlí.

Pokud již vlastníme elektronické zabezpečení, jsme jistě klidnější, že je náš majetek pod dohledem a pokud by se u nás vyskytl tzv. nezvaný host, elektronický zabezpečovací systém nás nebo hlídací službu ihned informuje. Nicméně v tom je ta potíž, že nás systém informuje až v okamžiku vniknutí vetřelce do našeho příbytku. Je prokázáno, že nejlepší ochranou je prevence formou simulace přítomnosti osob. Ze studie FBI vyplýva, že až 90 % běžných zlodějů odradí potenciální přítomnost osob v domě.

Systémů pro zabezpečení je mnoho a při jeho výběru doporučujeme možnost propojení s dalšími zařízeními v domácnosti jako osvětlení, žaluzie, televize nebo HiFi věž tak, aby jste mohli simulovat svou přítomnost a tím zloděje odradit. Většina elektronických zabezpečovacích zařízení tuto možnost buď vůbec nenabízí, nebo jen velmi omezeně. Následně pak řešíme propojení zabezpečovací ústředny s ovládáním osvětlení, žaluzií, zavlažování, vytápění a případně spotřební elektroniky. Všechny tyto systémy ovládání však pracují většinou odděleně a každý vyžaduje speciální instalaci. Důsledkem je požadavek zjednodušit a koordinovat jejich instalaci a použití.

Snadné a dostupné řešení nabízí řada produktů X-10 POWERHOUSE pro dálkové spínání zařízení prostřednictvím digitálního přenosu signálu X-10, který umožňuje speciální technologie přenosu dat po stávající síti silnoproudého elektrického vedení 230V/50Hz, v kombinaci s řídícími centrálami HAI Omni pro domácí automatizaci a zabezpečení  s možností vlastní jednoduché instalace. Systémy lze rovněž jednoduše ovládat univerzálními IR a RF dálkovými ovladači. Jednotlivé moduly a zařízení si můžete vybrat v mnoha rozdílných kombinacích tak, aby vám poskytly co nejširší možnosti aplikací. Není potřeba žádných technických znalostí, protože není požadována žádná speciální kabeláž a většina modulů a zařízení se pouze zasune do zásuvky, takže je možné je ihned ovládat z kteréhokoli místa v domě. Nyní můžete s pomocí technologie X-10  automatizovat osvětlení, závěsy, rolety, domácí kina, vytápění, klimatizaci, zabezpečení, audio, video, zahradní systémy a tím zabezpečit svuj dum nebo byt včetně simulace přítomnosti osob.


Autor: Jiří Farník
POWERHOUSE s.r.o.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika