Central G. - pokles cen bytů - nemíchejme staré a nové !

O zhruba 20% vyšší zisk očekává společnost CENTRAL GROUP za rok 2004 ve srovnání s  předchozím období. Tato developerská firma, která zaujímá první místo na tuzemském trhu nového bydlení, vykázala za rok 2003 zisk ve výši 237 milionů korun. Za rok 2004 předpokládá zisk více než 290 milionů korun, což je nárůst o více než pětinu. „V roce 2004 jsme prodali více bytů, domů a parcel než v roce předchozím“, potvrdil na setkání s novináři generální ředitel společnosti CENTRAL GROUP Dušan Kunovský. V minulém roce prodala tato firma zhruba 800 nových bytů, rodinných domů a parcel. Finanční objem staveb zahájených CENTRAL GROUP v roce 2004 představuje téměř dvě miliardy korun.

 

V tisku se nyní objevují články o možné stagnaci nebo poklesu cen rezidenčních nemovitostí. S tím však Kunovský nesouhlasí a dokládá to vyšším počtem prodaných nemovitostí a také vyšším ziskem své společnosti. „Není možné dávat do souvislosti pokles cen starých panelových bytů s novými byty“, říká generální ředitel CENTRAL GROUP. Podle něj je logické, že ceny starých panelových bytů klesají. Ještě na začátku minulého roku se tyto dosluhující byty prodávaly běžně i za 35 tisíc /m2. To je výrazně vyšší cena, než za kterou je možné v Praze koupit nový zděný byt. „V naší nabídce je mnoho nových zděných bytů v různých lokalitách za ceny již od 26.900 /m2“, potvrzuje Kunovský. Nejlevnější byt z nabídky CENTRAL GROUP stojí nyní necelých 800 tisíc .

 

V rámci současné akční nabídky je nyní luxusní provedení zahrnuto již v základní ceně bytů a rodinných domů nabízených touto firmou. Například luxusní koupelny, plovoucí podlahy, zabezpečovací zařízení, nadstandardní vnitřní dveře s obložkovými zárubněmi a bezpečnostní vstupní dveře jsou nyní samozřejmostí ve všech připravovaných a realizovaných lokalitách. Navíc, v rámci zimní nabídky získávají noví klienti při koupi bytů zdarma jako bonus možnost využívání systému velmi pokročilých datových rozvodů. Tento systém umožňuje například vysokorychlostní připojení k internetu a příjem satelitního televizního signálu. Zahrnuje také zabezpečení jednotlivých bytů s možností připojení na pult centralizované ochrany. U vstupu do bytového domu je navíc osazena kamera a v bytech je provedena příprava pro instalaci videotelefonu.

 

Podle generálního ředitele společnosti CENTRAL GROUP budou ceny nových bytů a domů v Praze dále růst. „Je jasné, že dřívější růst o 10 – 20 % ročně se nyní díky široké nabídce zpomaluje. Přesto však i pro další období očekáváme růst cen v dobrých lokalitách o 5 – 10 % ročně“, říká Kunovský. To je stále několikanásobně více než činí roční výnosy z termínovaných vkladů u bank.

 

 

CENTRAL GROUP a.s., 20.1.2005


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality