Raiffeisenbank má novinku - peníze z hypotéky předem

Raiffeisenbank a.s. od poloviny března výrazně zjednodušuje financování výstavby i koupě nemovitosti. Banka představila zcela nový způsob čerpání hypotečního úvěru na výstavbu nemovitosti a je první mezi hypotečními bankami na českém trhu umožňující tento způsob čerpání.

 

Novinka výrazně zjednodušuje a zrychluje čerpání hypotečního úvěru. Zatímco doposud klient bance doručil fakturu a ta ji uhradila, nyní se celý proces obrátí a zjednoduší. Klient si nyní určí výši prostředků, která je omezena pouze hodnotou zastavené nemovitosti. Banka mu tyto požadované peníze převede na účet a klient tak získává hotovost, se kterou může disponovat. Účelové proinvestování vyčerpané částky doloží bance následně.

 

„Výstavbu nemovitosti doposud doprovázely časté návštěvy banky, kdy klient přinášel faktury k proplacení. Část stavebních materiálů navíc bylo nutné hradit z vlastních zdrojů. Veškeré tyto potíže nyní klientům odpadnou,“ uvedl produktový manažer hypotečních úvěrů Raiffeisenbank Marek Richter.

 

Raiffesenbank je mezi hypotečními bankami první, která tento způsob čerpání nabízí. Při výstavbě často vzniká potřeba hotovostní úhrady či rychlého zaplacení faktur, což novinka plně zohledňuje. K doložení účelového proinvestování slouží speciální formulář – banka pouze zkontroluje účelovost a všechny doklady vrátí klientovi.

 

Banka  umožňuje uhradit faktury až 12 měsíců zpětně. Pro pokrytí nepředvídatelných výdajů si klient navíc může rozpočet navýšit až o 10 procent. V případě, že tyto výdaje nakonec nevzniknou, nemusí úvěr dočerpat, nebude přitom bance platit žádné sankční poplatky. Čerpání úvěru je možné řídit i přes telefon, mobil či internet, faktury tak lze platit z domova či přímo od dodavatele. Pro větší pohodlí klientů banka rovněž připravila soupis prací a zařízení, na které lze úvěr použít.

 

Ke zjednodušení zároveň dochází u úvěrů určených na koupi nemovitosti. Klient nyní při schvalování hypotečního úvěru nemusí dokládat podepsanou kupní smlouvu či smlouvu o budoucí kupní smlouvě, stačí pouze nepodepsaný vzor této smlouvy. To umožní žádat o hypotéku i těm klientům, kteří kvůli opatrnosti nechtějí podepsat kupní smlouvu, dokud nemají zajištěno financování nemovitosti.

 

Banka čerpání úvěru nejen zrychluje, ale i zjednodušuje. Úvěr lze nyní projednat při předložení pouhých 3 dokumentů. Mezi další výhody hypotečních úvěrů od Raiffeisenbank patří nízké úrokové sazby, rychlé vyřízení žádosti, výhodné pojištění či zkušenost a tradici ve financování bydlení. Financováním nemovitostí se Raiffeisenbank zabývá na českém trhu již pátým rokem.

 

Čestmír Ondrůšek

Raiffeisenbank a.s.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika