Citibank plánuje letos otevřít šest nových poboček a speciální centrum pro malé a střední firmy

Pavel Daniel, 15.5.2007

Česká pobočka amerického bankovního domu Citbank oznámila, že do konce letošního roku otevře šest nových obchodních míst. Chystá se také více promluvit do podpory korporátních center a tím posílit svou roli na trhu služeb pro segment středních a malých firem, tzv. SME.

 

Zcela nový typ bankovních poboček designovaných podle globálního konceptu se letos objeví v České republice. Jako první bude otevřena pobočka Citibank na pražských Vinohradech. Letos plánuje banka otevřít ještě dalších pět nových poboček, kde chce nabízet především retailové služby. Citibank však také usiluje o posílení své role v segmentu SME, proto otevřela speciální korporátní centrum ve Zlíně. „Zlín jsme si vybrali proto, že v tomto regionu máme celou řadu významných klientů,“ komentoval stav Rajeev Chalisgaonkar, ředitel Commercial Banking Group Citibank. Za jeho slovy se však skrývá statistika – Zlínský region byl totiž vyhodnocen coby lídr v růstu HDPprognózou přílivu velkých investic v příštích pěti letech.

 

Služby pro segment SME chce Citibank nabízet v každém okamžiku vývojového cyklu firem,. Podle Citibank až 99,5 procenta bankovních transakcí vykonávají malé a střední firmy po internetu. Proto chce banky takové služby ještě dále rozvíjet. Na zakázku budou také přizpůsobeny poradenské služby a vyspělé bankovní produkty.

 

Banka při otevírání nových poboček sází také na strategii být donátorem a filantropem komunity, kde působí. Podle Berta Piljse, ředitele retailového bankovnictví Citibank pro ČR a SR to neznamená, že banka bude prosazovat své zájmy, nýbrž, že se nejdříve zeptá lidí, co by vlastně komunita chtěla a podle toho jim nabídne možnosti financování a bankovní služby. Česká republika je ve srovnání se západní Evropou v pobočkové síti poddimenzována. V ukazateli Počet obyvatel na pobočku totiž vykazuje v ČR 4,947 obyvatele na pobočku, zatímco průměrný údaj za EU je 1,957.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články None