Lindab - střecha pro každého

Díky akvizici, v rámci které se součástí skupiny Lindab stala společnost ROVA-CZECH, může nyní tato švédská společnost nabídnout svým zákazníkům skutečně kompletní sortiment lehkých střešních krytin. Nabídka společnosti Lindab nyní obsahuje 4 odlišné typy profilovaných krytin ve 45 různých barevných odstínech a povrchových úpravách. Škála možností sahá od cenově nejdostupnější lehké střešní krytiny ve své kategorii na trhu, až po luxusní varianty se speciálním zámkovým systémem. Všechny krytiny Lindab však splňují vysoké standardy značky jak po stránce kvality a trvanlivosti, tak i rychlé a jednoduché pokládky.

 

Lehké střešní krytiny jsou stále vyhledávanějším typem zastřešení především díky svým výjimečným vlastnostem. Všechny krytiny Lindab jsou z tenkého, žárově pozinkovaného ocelového plechu s barevnou povrchovou úpravou. Jejím cílem je nejen přizpůsobit vzhled krytiny představám konkrétním potřebám dané realizace, sladit ho s barvou okapů či fasádou a vytvořit zajímavý a originální vzhled domu, ale především chránit ocelové jádro proti povětrnostním podmínkám a jejich následkům. Krytiny Lindab jsou dodávány v celkem 45 různých barevných odstínech a povrchových úpravách.

 

Vybírat je možné z následujících povrchových úprav:

 

Polyester

Jedná se o organický dvouvrstvý povrch na bázi polyesterů, který je nanášen kontinuálním procesem na svitkový pozinkovaný plech. Základní plech je pozinkovaný 275g/m2, tloušťka nanášeného polyesterového povrchu je 25µm. Povrch je vhodný pro použití i do míst v náročných klimatických podmínkách. Vrstva je zabezpečena proti UV záření. Při výrobě veškerých klempířských výrobků z takto povrchově upravených plechů se kvalita povrchové úpravy nesnižuje a materiál se nepoškozuje.

 

Polyester matný

Jak název napovídá, jde o matnou variantu již popsaného Polyesteru. Byl na trh zaveden na základě četných poptávek a velmi dobře si na žebříčku zájmu zákazníků vedou především barvy tmavě šedá, terakota a cihlově červená.

 

HB Polyester

Tato unikátní povrchová úprava o tloušťce 50µm navíc obsahuje polyamidové částice a tím se stává odolnější. Povrchová úprava je nanášena v ideálních podmínkách v rámci výrobního procesu na pasivovaný podklad.

 

Přednosti lehkých střešních krytin Lindab:

Jednou z hlavních předností všech krytin Lindab je bezúdržbovost. Díky povrchovým úpravám totiž není třeba krytinu nijak ošetřovat nebo natírat.

Další předností je její nízká hmotnost, která tvoří pouze 1/10 hmotnosti klasické skládané střešní krytiny. Váha kolem 5 kg na 1m2 nabízí velké výhody jak při rekonstrukcích, tak u novostaveb. Tam, kde by v případě použití skládané krytiny byla nutná rekonstrukce krovů, můžeme často použít krytinu Lindab, která krov zatíží pouze zlomkem původní hmotnosti, a prostředky na nový krov tím ušetříme. U novostaveb je pak možné ušetřit náklady již při dimenzování krovu.

I přes nízkou hmotnost vykazují krytiny Lindab vysokou pevnost a odolnost, což je předurčuje jako ideální řešení pro oblasti s velkým množstvím sněhu. Navíc díky hladkému povrchu sníh průběžně sjíždí a nezatěžuje tak dlouhodobě střechu svou hmotností. Ze stejného důvodu se v jarních a letních měsících se na povrchu krytiny neusazují mechy ani jiné nečistoty.

Délka záruky všech nabízených střešních krytin Lindab je patnáct let. Ovšem životnost krytin s barevnou povrchovou úpravou je dokonce 40 - 60 let v závislosti na podmínkách, kterým je střecha vystavena.

V neposlední řadě vynikají střešní krytiny Lindab i rychlou a jednoduchou pokládkou. Technické oddělení vypracuje přesný kladečský plán a krytiny se pak vyrábí v přesně definovaných rozměrech na míru konkrétní střechy. Pokládka krytiny je díky velkým dílům velmi snadná a rychlá, s plechovými šablonami se dobře manipuluje a jejich maximální délka je stanovena tak, aby se při montáži neprohýbala a nelámala. Díky výrobě na míru dané střechy vzniká při montáži jen minimální odpad. Montážníkům tak odpadají starosti a náklady s likvidací odpadu, zákazníkům náklady na zbytečně větší množství materiálu. Pokud je přeci jen třeba, zejména u atypických střešních konstrukcí, lze krytinu na místě jednoduše doupravit stříháním.

 

Přehled typů lehkých střešních krytin Lindab:

 

Lindab Rova Ideal

Pro zákazníky, kteří potřebují novou střešní krytinu, ale mají k dispozici jen omezené finanční prostředky, je připravena krytina Lindab Rova Ideal. Jde totiž o cenově nejdostupnější lehkou střešní krytinou nejen v nabídce společnosti Lindab, ale ve své kategorii na trhu. Je velmi žádanou variantou s krycí šířkou 1120 mm a modulem tašky 35 nebo 40cm. Vstupním materiálem je jako u ostatních krytin vysoce kvalitní moderní ocelový plech.

Barevné provedení krytiny Ideal je spolu se stávajícími střešními krytinami nabízeno v 8 základních odstínech, velmi podobných barvám klasické střešní krytiny. V rozšířené nabídce je pak dalších 6 odstínů. Mezi exkluzivní patří i odstíny matné, které nejblíže imitují staré krytiny, používané na přelomu předminulého století a tudíž vhodné na rekonstrukce dřevěnic a ostatních domů z tohoto období.

 

Lindab Rova Mega

Zákazníkům preferujícím krytinu s výrazným vzhledem za dostupnou cenu je určena Lindab Rova Mega. Cenově dostupná krytina z odlišující se od ostatních výrazným vzhledem v románském stylu.  V nabídce je ve 14 barvách, 6 matných odstínech.  Pro krytinu Mega je typická snadná montáž, bezúdržbovost a použití na sklony od 14°. 

 

Lindab Topline

Pro zákazníky hledající kvalitu a originál, je připravena vysoce kvalitní krytina Lindab Topline, věrně imitující klasickou skládanou tašku. Krytina Tato krytina si díky nízké hmotnosti a věrné imitaci tašky získala kromě řady spokojených zákazníků i památkáře. Hodí se na vesnici i do města. Řadí se mezi krytiny s nejvyšším profilem na trhu, díky výšce vlny 42 mm se při montáži neprohýbá, neláme a celkově je velmi pevná. Lze ji použít pro střechy se sklonem již od 14°. 

Topline představuje pestrou klasiku v moderním stylu. Tato profilovaná krytina si získala velkou oblibu u zákazníků hlavně pro široký výběr z barevných odstínů, u montážníků pak díky přesnosti a tím pádem nekomplikované a bezvadné montáži. 

 

Lindab Rova Goodlock

Pro zákazníky, kteří nedůvěřují kotvení krytiny v ploše a obávají se následného možného zatékání, je určena krytina Lindab Rova Goodlock.

Tato krytina je unikátní právě tím, že se nešroubuje v ploše a odpadají tedy obavy zákazníků ohledně zatékání nekrytými šrouby. Ty jsou v tomto případě totiž překryty samotnou krytinou, čímž se také maximálně eliminuje působení povětrnostních vlivů na životnost krytiny.

Krytina Lindab Rova GOODLOCK je výjimečná mezi nabízenými typy krytin i rychlostí pokládky. Tuto krytinu lze pokládat okamžitě z palety, bez kladečského plánu. Pro bezvadný výsledek je důležitá pokládka okapového lemování a startovacích dílů, na které následně navazuje celá střecha. Další šablony se pak jednoduše zachytí o startovací díly pouhým zatlačením směrem nahoru pomocí zámku „LOCK“. Následně se na vyznačených místech díly připevní šrouby k latím. Nakonec se rozměrově upraví šablony v místech hřebenu, u oken a tam, kde je nutné díly zkrátit.

Praktičnost šablon o rozměru 0,88m2  spočívá také v možnosti skladových zásob u prodejců a snadné dostupnosti v případě, že je třeba rychle několik metrů dokoupit.

Pro zákazníka je Goodlock atraktivní také svým mohutným profilem. Krytina je pevná a má výrazný atraktivní vzhled. Pro montážníky přináší jednoznačnou výhodu demonstrovanou heslem: „Vyber – odvez – postav“. 

  

Ucelený systém

 

Střešní systémy Lindab představují kompletní a ucelenou nabídku všech potřebných doplňků. Spolu s ochranými prvky Lindab Protectline a okapovým systémem Lindab Rainline se jedná o komplexní řešení pro každou střechu.  

 

Standardně se střechy dodávají do 10 pracovních dnů, ale podle přání zákazníka a sezóny je možné krytinu vyrobit a dodat i v termínech kratších. Na přání jsou také vyráběny jakékoliv klempířské prvky ve stejné barevné kombinaci, jako dodávaná střecha. 

 

Více informací o společnosti Lindab: www.lindab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba