Lindab Safety - nový systém pro bezpečnost střech

Švédská společnost Lindab uvádí na trh novou řadu pro bezpečnost střech, systémem Lindab Safety. Tento systém chrání střechy před důsledky, které působí v zimním období sníh a led, současně také posiluje bezpečnost pracovníků na střechách.

 

Lindab Safety představuje sortiment použitelný pro všechny běžné typy střech z obvykle používaných materiálů, tedy pro krytiny skládané, plechové i další. Jednotlivé prvky splňují požadavky evropských bezpečnostních norem. Lindab Safety je velmi kvalitní, zároveň ale i jednoduchý materiál bez vysokých nároků na montáž. To snižuje také finanční náročnost celého systému, například ve srovnání se systémem Lindab Protectline. Základem systému Lindab Safety jsou tři produkty: Sněhové zábrany, žebříky a střešní lávky.

 

Sněhové zábrany

Sněhové zábrany jsou doporučeny a mnohdy také projektem předepsány pro střechy o sklonu vyšším než 10°. Sněhové zábrany Lindab Safety jsou tvořeny dvojicí trubek o průměru 32 mm. Délka trubek je 3 m a konce jsou uzpůsobeny pro vzájemné napojení zasunutím. Trubky jsou osazeny do konzol, které se liší dle druhu krytiny. V nabídce je také zjednodušená jednotrubková zábrana určená pro klasické taškové krytiny, střechy s malým sklonem a mírným sněhovým zatížením. Sněhové zábrany jsou instalovány v jedné či více řadách nad sebou, dle délky střechy a sněhového zatížení.

 

Žebříky

Hlavní profily žebříku Lindab Safety jsou zhotoveny z oválné trubky o rozměrech 25 x 45 mm. Stupně jsou kruhového průřezu o průměru 25 mm. Podélníky jsou připraveny pro vzájemné napojení, základní délky žebříků se pohybují od 1,1 m až do 4,2 m. Rozteč mezi příčkami je 300 mm a šířka žebříku 400 mm. Příčky jsou do podélníků pevně zalisovány, ostatní spoje žebříků jsou prováděny pomocí šroubů. Žebříky jsou pozinkovány, nebo lakovány. Jednotlivé díly jsou dodávány s příslušným spojovacím materiálem a potřebným příslušenstvím.

 

Střešní lávky

Střešní lávka je vyrobena z pozinkované oceli. Lávka může být dodána již nalakovaná, může být nalakována později, nebo je možné ji ponechat v pozinkované úpravě. Délka lávky je 2500 mm a šířka 350 mm. Montáž samotné lávky se provádí pomocí dvojice stavitelných konzol. Spodní konzola je vždy volena podle druhu krytiny.

 

Více informací: www.lindab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba