JRD s Českou radou pro šetrné budovy

Developerská společnost JRD se stala jedním ze zakládajících členů nově vzniklé organizace České rady pro šetrné budovy, která byla oficiálně založena 15. září 2009. Od spojení s pobočkou celosvětové organizace si slibuje především celkové zvýšení povědomí o energeticky úsporném developmentu.

 

Česká rada pro šetrné budovy má celkem třináct zakládajících členů. „Již několik let podporujeme projekty, které mají dlouhodobý přínos pro společnost, stejně jako nově vzniklá Česká rada pro šetrné budovy“, říká Ing. Jan Řežáb, jednatel společnosti JRD a dodává: „Celá řada lidí si neuvědomuje, že žít v nízkoenergetickém domě, a nebo pracovat v šetrné budově, je přínosem i do budoucna. Takovýto projekt je nejenom snáze prodejný, pronajatelný ale samozřejmě nabízí i mnohem větší komfort a kvalitu vnitřního prostředí. Česká rada pro šetrné budovy bude pracovat na zavedení certifikace pro hodnocení budov a vzdělávání profesionálů i široké veřejnosti v oblasti environmentálně šetrného stavění, a to je pro nás podstatné.“

 

„Zelené“ smýšlení společnosti JRD potvrzuje i právě dokončený projekt dvou nízkoenergetických rodinných domů, které byly předány jen několik dní po založení České rady pro šetrné budovy novým majitelům. Umístěny jsou v romantickém zákoutí pražské Uhříněvsi, v ulici Za Nadýmačem, v bezprostřední blízkosti rybníků, k nimž jsou orientovány terasy a zahrádky domů. Velmi nízké energetické náročnosti je u tohoto projektu dosaženo kombinací velmi silné vrstvy tepelné izolace obvodových konstrukcí, kvalitních dřevěných oken s trojskly a komfortního energeticky úsporného větrání a vytápění teplovzdušnými jednotkami s rekuperací tepla z odpadního vzduchu a solárních kolektorů umístěných na střechách objektů. Kvalita nízkoenergetického řešení je stejně jako v ostatních projektech JRD zvýrazněna použitými nadstandardními materiály např. sádrovými příčkami, dřevěnými plovoucími podlahami, značkovými obklady, dlažbou, sanitou, přípravou pro venkovní žaluzie apod.

 

 

Více informací o projektech společnosti JRD naleznete na www.jrd.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba