Švédský dům ve středních Čechách

Na jih od Prahy, v obci Klínec, vyrostla v loňském roce stavba připomínající typický severský domek postavený ze švédské oceli. Ačkoli střední Čechy nemusí čelit klimatickým podmínkám jako chladná Skandinávie, i zde našel uplatnění systém švédské firmy Lindab – Construline.  

Jedná se o stavební systém samonosných konstrukcí obvodových stěn, stropů a vnitřních nosných příček, kombinující řadu technologií a výrobků z tenkostěnné oceli. Nosná konstrukce stěn je tvořena tenkostěnnými ocelovými profily se štěrbinami eliminujícími tepelné mosty, je vyplněna minerální vlnou Rockwool a opláštěna deskami Fermacell, které celou konstrukci stabilizují. Celková tloušťka izolace 290 mm dává stavbě vynikající tepelně-technické vlastnosti. Vnější fasádu zde tvoří trapézový plech Coverline, zastřešení krytina se stojatou drážkou Seamline a odvodnění zajišťuje systém Rainline 

Stavebnicový systém výrazně stavbu urychlil, stavba domu se realizovala v období necelých devíti měsíců.  Začátkem dubna stavebníci zahájili stavební práce a vánoce 2009 už mladá rodina trávila v novém.  Majitelé si zvolili z široké škály barevných odstínů moderní tmavě červeno – šedou kombinaci, s výraznými prvky v bílé barvě.  

Moderní materiál, variabilita, suchý proces výstavby – to vše jsou vlastnosti, kterými systémy Lindab disponují a které je předurčují k oblibě u stavbařů, kteří preferují rychlou, přesnou montáž a servis jednoho dodavatele i stavebníků, kteří požadují originalitu a vysokou kvalitu bydlení. 

Lindab a  FERMACELL jsou navíc prvními výrobci v Evropě, kteří mají zkoušky na nosné stěny a stropy dle platných evropských norem, které prokázaly vynikající chování materiálů z hlediska požární odolnosti.

Více na www.lindab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba