Polštář – klíč ke kvalitnímu spánku

Problémy s páteří má v dnešní době daleko víc lidí, než v minulosti. Příčinou je mimo jiné sedavé zaměstnání, nedostatek aktivního pohybu a nesprávné držení těla. Při častých bolestech je nejlepším řešením změna životního stylu. A to nejen v rámci aktivní části dne, ale i během odpočinku v lůžku. Prvním krokem je změna matrace. Druhým, často opomíjeným bodem, je výběr vhodného polštáře, který poskytuje během noci oporu krční páteře. Značka TEMPUR má řešení jak pro lidi s bolestmi páteře, tak i pro ty, co mají rádi v lůžku komfort. Následující rady vám pomohou zvolit pro vás ten nejvhodnější polštář.

 

Při výběru polštáře je potřeba brát v úvahu polohu, při které nejčastěji během noci spíte. U problémů s páteří je podle odborníků nejvhodnější klasická poloha spánku na zádech. Polštář TEMPUR Millennium je určen právě pro osoby, které trpí opakovanými bolestmi zad. Poskytuje ideální oporu horní krční páteři a byl navržen jako polštář s fixačními účinky. Pokud střídáte polohu spánku na boku a na zádech, je pro vás vhodný polštář Original. Formuje se přesně podle tvarů krční páteře a hlavy. Oba polštáře pomáhají zmírnit problémy s chrápáním.

 

Pokud preferujete spíše klasický tvar, je pro vás určený polštář Comfort. Vhodný je pro ty, kteří spí v poloze na boku a zádech. Novinkami v komfortní řadě jsou polštáře Symphony a Sonata, vyrobené z extra měkkého TEMPUR materiálu. Ten dodává tělu pohodlí a zajistí také výbornou oporu hlavy a krku. Polštář Sonata je díky svému tvaru vhodný pro lidi spící v poloze embrya. Symphony zajistí výbornou oporu hlavy a krku ve všech polohách. Polštáře Original, Millennium, Symphony a Sonata se vyrábí ve třech velikostech S, M a L. Výběr závisí na vaší výšce, šířce ramen či vašemu pocitu. Unikátní je polštář Ombracio, který má netradiční „motýlí“ design. Jako první polštář na světě byl vyvinutý speciálně pro spaní na břiše. Je určený i pro ty, co si rádi polštář „zmuchlají“ pod sebe.

 

Špatná poloha při spánku zvyšuje napětí šíjových a ramenních svalů a tím způsobuje bolesti hlavy a krční páteře. Naše tělo si tak nedopřeje velice důležitou relaxaci ani v noci, po namáhavém dni. Potřebné úlevy můžete dosáhnout díky polštářům TEMPUR. Zmírňují tlak a jejich anatomický tvar poskytuje krční páteři pohodlnou a náležitou oporu. Jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, původně vyvinutého v NASA, který reaguje na teplo lidského těla a dokonale se mu přizpůsobuje. Výběr vhodného polštáře je důležitým krokem ke zmírnění bolesti zad a problémy s krční páteří. Slouží také jako prevence vzniku potíží s páteří. Ať už však zvolíte jakýkoliv polštář, nesmíte zapomínat na aktivní pohyb během dne a pravidelné cviky pro uvolnění napětí.

 

Více informací na www.tempur.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy