Mánie jménem grilování

Grilování, zahrada, drink…představa ideálně stráveného odpoledne. Nemáte zahradu na upořádání gril párty? Nevadí, i tak je to možné. Z řady grilů si můžete vybrat v OKAY.

 

Snad neexistuje Čech, který by někdy nebyl na grilování. V posledních letech patří grilování ke koloritu, kterým se začíná a končí léto. Každý ze „šéfkuchařů“ má svůj recept nebo postup na přípravu masa. Pár zaručených tipů udělá šéfkuchaře grilování i z vás, ať už venku nebo u vás v bytě či na balkoně.

 

 

1. Zapomeňte na naklepávání

Nejlepším masem na gril je krkovice, nic nezkazíte ani vepřovým či drůbežím. Hlavně nenaklepávejte.

2. Krájejte silnější plátky

Ideální je, když maso nakrájíte na silnější plátky cca 2 cm silné.

3. Pryč s tukem

Z masa odřezejte tučné části. Při grilování vám tak tuk nebude stékat na gril.

4. Se solí opatrně

Maso solte až po grilování, jinak vám z masa vytáhne vodu a to pak nebude šťavnaté. Během grilování maso otáčejte jen jednou, když už je strana opečená.

5. Pomalu, ale jistě

Nespěchejte. Maso grilujte raději delší dobu při menší teplotě. Maso tak zůstane šťavnaté, ale zároveň bude dostatečně tepelně zpracované. Zatím můžete sobě nebo hostům namíchat třeba mojito!

Nemáte-li možnost grilovat na zahradě, vyzkoušejte například stolní gril Philips HD441920 z nabídky OKAY Elektrospotřeibče, který má nepřilnavý povrch a kontrolku teploty. Stačí jen zastrčit do zásuvky a už grilujete. Další výbornou volbou je TEFAL Raclette gril, kde pod grilem najdete 8 nepřilnavých pánviček, do kterých si můžete dát roztavit sýr, či zeleninu podle libosti a obohatit tak vaši hostinu.

Pro ty, kteří vlastní terasu či zahradu je elektrický gril Luxell, jehož výhodou je snadná manipulace, nízká cena či odnímatelná vanička zachycující přebytečný tuk. Výborný na grilování masa a zeleniny.

 

Více naleznete na www.okaycz.eu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy