Stavebnice do hor

Bezúdržbový okapový systém Lindab Rainline se osvědčil v extrémních podmínkách Skandinávie, odkud pochází, stejně jako na novostavbách i rekonstrukcích ve městech i na venkově.

 

Přesnost jednotlivých komponentů okapového systému Lindab Rainline je podstatná především při montáži, pevnost a bezúdržbovost pak ocení majitelé nemovitostí v oblastech se značnými sněhovými srážkami a velkými výkyvy teplot. Systém využívá princip patentovaných spojek, díky kterým odpadá pracné lepení, šroubování nebo letování. Stačí zaklapnout přezku a je hotovo! Pevnost a nepropustnost spojení zajišťuje těsná pryžová pojistka, která zakončuje každý díl.

 

NA ZIMU SUNDAT NEBO ZPEVNIT?

 

Stavebnicový systém umožňuje okapový systém na zimu demontovat a předejít tak například poškození či stržení žlabů při sesuvu sněhu. Systém Rainline pamatuje i na doplňky pro zpevnění podokapních žlabů, pro případ, že nechceme žlaby každoročně sundavat. Obě tyto varianty jsou v horských oblastech běžně používané, přesto je vhodné v oblasti s většími sněhovými srážkami dobře vyřešit i systém sněhových zábran (Lindab Protect), zvláště pak u střešních krytin s hladkým povrchem a u nedostatečně zateplených střech, na kterých vznikají ledové kry.

 

Bezúdržbové barevné okapové systémy jsou na našem trhu k dostání již řadu let. Stavebnicový systém Rainline od švédské firmy Lindab je nejúspěšnějším a nejdéle prodávaným na českém trhu, díky skvělé kvalitě, přesnosti montáže a bezúdržbovosti. Životnost celého systému je minimálně 40 let, záruka na celý systém je poskytována v délce  30 let

 

OKAP PRO BEZSTAROSTNÝ ŽIVOT

 

Systém Lindab Rainline je vyroben z ocelového plechu s povrchovou úpravou (ocel + zinek + barevná povrchová úprava HB Polyester), tedy z materiálu, který nepodléhá korozi a díky barevné ochranné  povrchové vrstvě HB Polyester nevyžaduje natírání. Životnost materiálu povrchových úprav i systému Rainline jako celku je prověřena více než 60ti lety používání v náročných klimatických podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. Hůře na tom s životností nejsou ani titanzinek nebo měď, u nichž se ale časem vytvoří na povrchu patina, jejímž nepříjemným efektem je změna barvy a velmi často také nestejnoměrná oxidace, díky které se povrch stává skvrnitým a pro mnohé nevzhledným.

 

U ocelového plechu s ochrannou vrstvou  HB Polyester nedochází k oxidaci, povrch zůstává stálobarevný a navíc existuje možnost volby z deseti barev včetně barvy mědi, neobvyklé borovicové zelené nebo atraktivní antracitové metalízy.

 

Více na www.okapyprovas.cz. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy