Veletrh dřevostaveb FOR WOOD

Areál výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech otevřel své brány 7. ročníku veletrhu dřevostaveb a využití dřeva pro stavbu FOR WOOD 2012. Veletrh se koná v termínu 8. - 11. února 2012 a jeho hlavním tématem jsou masivní dřevostavby - sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo (CLT).

Doprovodný program zpestří účast rodilého Kanaďana a stavitele srubů Dereka Notta, jakož i dalších významných osobností oboru. Přímo na veletrhu FOR WOOD si budete moci prohlédnout zblízka ukázku stavby srubu o rozměru 8x9 m klasickým způsobem, ukázku ruční řezbářské práce, nebo vyhrát mobilní dům.

Veletrh FOR WOOD byl do roku 2011 součástí veletrhu FOR ARCH, ze které se nyní vyčlenil. Letošním spojením s veletrhy STŘECHY PRAHA a SOLAR PRAHA vznikne specializovaná akce orientovaná na využití dřeva ve stavebnictví.

 

Centrem znalostí veletrhu bude zejména doprovodný program, přednášky a semináře partnerů veletrhu FOR WOOD. Architekti a odborníci realizačního studia Domesi a firmy Novatop budou na každodenních specializovaných přednáškách informovat o technologii masivních dřevěných panelů CLT.

 

Odborné přednášky si připravili také partneři a nositelé univerzitních hodnot a moudrosti – Fakulta lesnická a dřevařská ČZU v Praze a Lesnická a dřevařská fakulta MENDELU v Brně. Ty se představí se svými bloky přednášek 9. - 11. února. Pokud se chystáte stavět, je dobré navštívit také přednášky, advokátní kanceláře Ueltzhöffer Balada. Ta předá své zkušenosti v oblasti práva stavby dřevostaveb.

 

Jednou z ukázek dřevařského mistrovství bude i klasická stavba srubu. Na veletrhu vyroste pod rukama pracovníků společnosti CEDER srub o půdorysu téměř 8x9 m. Jeho kouzlo bude v klasické práci založené na tradicích. „Detaily stavby budou opracovány ručním způsobem – obouruční nože, speciální dláta. Při stavbě nebude využito žádné broušení. Vše bude pravá ruční práce,“  říká jednatel společnosti Peter Bartalský ze společnosti CEDER. Na letošním veletrhu bude také postavena dřevostavba 1:1! Návštěvníci tak budou mít jedinečnou šanci zažít pocit z domku Futura Freestyle od studia Prodesi|Domesi přímo na veletrhu, kde bude postavena 1/3 tohoto domu technologií CLT, vrstveným masivním dřevem. Další odborníci představí ukázku výstavby zahradního altánu v norské technologii z masivu, či vyřezávání okrasných figur ruční řezbou motorovou pilou.

 

Veletrh FOR WOOD bude 11. února hostit autogramiádu zajímavé a přínosné knihy – Srubové domy z kulatin, jejímž spoluautorem je Ing. Otakar Koudelka, CSc., ředitel společnosti OK Pyrus. Kniha je určena všem zájemcům o tuto specifickou možnost výstavby nejen obytných domů.

 

9. a 10. února budou moci zájemci ve výstavní hale 3D shlédnout jedinečnou show dřevařského sportu TIMBERSPORTS, kterou organizuje firma PK REALIZACE s.r.o.

 

Návštěvníci veletrhu FOR WOOD budou mít navíc jedinečnou možnost přispět svým hlasem do soutěže „Dřevěná stavba roku 2011“ a vyhrát mobilní dům v anketě společnosti Mobile Point Corporation a.s.

  

 „Účastí na čtyřdenním veletrhu plného osobních kontaktů a odborných diskuzí mohou získat vystavovatelé cenné kontakty a novinky z oboru. Totéž platí samozřejmě pro návštěvníky. Veletrh má být zejména centrem novinek a tipů pro dřevostavby. Výhodou je také ideální dostupnost pro vystavovatele i pro návštěvníky a atraktivnost výstavních prostor. Vstupní hala letňanského výstaviště nabízí různě služby od bankomatů až po restaurace včetně novinářského a informačního centra,“ dodává výčet služeb a přidaných hodnot veletrhu FOR WOOD jeho hlavní manažer, Martin František Přívětivý.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy