Aktuální trendy aneb koupelna se mění v lázně

Trendy koupelen pro rok 2012 a 2013 hovoří jasně. Interiér koupelny je vybaven nejmodernějšími technologiemi a materiály i barvy se inspirují v přírodě. Moderní koupelny se tak stávají domácími luxusními lázněmi s designovými funkčními doplňky, ve kterých naleznete harmonii barev, světla, vůní a zvuků.

Moderní výstřelky techniky

Současné koupelny nabízejí čím dál větší komfort, což se ve velké míře projevuje instalací nejnovějších technických doplňků, jako jsou hydromasážní vany, whirpool, masážní sprchové systémy
a sprchy rainshower, ale také elektronických ovladačů regulujících teplotu, tlak vody nebo intenzitu osvětlení. Nechybí dokonce zabudovaná rádia či televize.

Šetrnost a láska k přírodě

„Interiér koupelen v sezóně 2012 / 2013 se inspiruje zejména přírodou. Módní jsou přírodní materiály a materiály nezatěžující životní prostředí. Pokud chcete vytvořit dojem luxusu, sáhněte po přírodních strukturách, jako je dřevo (např. Wenge) či kamenu v podobě černého nebo bílého mramoru,“ říká Zdeňka Fialová, interiérová designérka. „Strukturou dřeva jsou inspirovány i designy aktuálních keramických dlaždic a populární jsou i dlaždice z recyklovaného skla. Letos se ve velkém uplatňují mozaikové vzory imitující povrch stříbra, perleti či zlata. Vracejí se ozdobné lišty a „in“ jsou také úchytky v barvě leštěného nebo broušeného bronzu,“ dodává Zdeňka Fialová.

Výrazné barvy jsou doménou dětí

Letošním koupelnám pro děti vládnou jasné barvy, jako je mandarinka, limetka či aqua. Koupelnám pro starší děti dávají designéři měkké, neutrální barvy světlých tónů jako je světle zelená, barva písku, smetanová, barva slonové kosti, hnědá či bílá. Vhodně používají také barvu kovů, jako je zlato či stříbro. Pokud v těchto barvách pořídíte koupelnový nábytek a sanitu, neprohloupíte a poplujete na vlně moderního designu.

Design a komfort také na podlaze

„Tento trend potvrzují také aktuální směry u koupelnových koberečků, kde jsou v kursu módní výrazné organické struktury a jednoduché geometrické vzory v čistých barevných tónech, které dobře doplňují aktuální moderní vybavení a přírodní materiály, “ říká Jiří Grund, ředitel společnosti Grund. „Správná koupelnová předložka dotváří charakter koupelny jak svou funkčností, tak designem a přináší měkké pohlazení po příjemné koupeli. Široká škála dezénů od předních návrhářů a barev koupelnových předložek Grund dává prostor vybrat si tu pravou, která podtrhne krásu jedinečné koupelny,“ dodává Jiří Grund.

 

 

O společnosti Grund

Česká rodinná firma Grund již více než 20 let vyrábí koupelnové předložky a vyváží je do více než 40 zemí celého světa. Firma vznikla v lednu 1990 v prostorách rodinného domu. Již v roce 1992 otevřeli nový závod, který zaměstnával 50 pracovníků. V následujících letech byl areál firmy postupně rozšiřován a vybavován moderními stroji a zařízeními. V roce 1997 byla vybudována přádelna, která nyní pokrývá veškerou potřebu příze pro výrobu koupelnových předložek. Od svého založení si firma udržuje významnou pozici na českém a slovenském trhu. Daří se pokrývat většinu obou těchto trhů, a to i díky tomu, že byl výrobní sortiment doplněn o nabídku závěsů, teleskopických tyčí, podušek a dalších doplňků, které jsou zákazníkům dodávány také ve formě koordinátů. V současné době již firma GRUND zaměstnává více než 150 pracovníků a svoje výrobky exportuje do více než 40 zemí celého světa.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna