Vánoční úklid: uklízejme chytře a Vánoce si užijeme

Není třeba se před svátky doslova strhat, abychom stihli vše uklidit, naleštit a připravit pro šťastné prožití Vánoc. Důležité je postavit se úklidu čelem a hlavně s několika esy v rukávu!

1. Údržba skla = jednoduchá záležitost

a. Čiré sklo
• Vystačíte si s horkou vodou a utěrkou z mikrovlákna, která zachytí špínu i bakterie.
• Do vody můžete přidat některý z přípravků na mytí skel, a potom lešticím přípravkem sklo pěkně nablýskat. Když bude leštěnka obsahovat alkohol, ulehčíte si práci a efekt bude stát za to.

b. Leptané sklo
• Umýváme pouze čistou teplotou vodou, v případě většího znečištění lze použít malé množství běžně používaného prostředku na nádobí.
• Sklo umývejte celoplošně, a to i tehdy, pokud je znečištěná pouze malá část.
• Pokud používáte hadřík, volte takový tip, který nepouští barvu ani vlákna.
• Sklo myjte ideálně krouživým pohybem a s minimálním množstvím vody – v opačném případě sklo dlouho schne a tvoří se na něm mapy.
• Leptané sklo nechte vyschnout přirozenou cestou

c. Pískované sklo

Nano vrstva
Pískované sklo z dílny J.A.P. je finálně ošetřeno nano vrstvou. Ta chrání pískovaný dekor, dokáže eliminovat otisky prstů a hlavně – usnadňuje jeho údržbu. „Technologie pískování funguje na principu otryskávání skla proudem písku a jemných hliníkových částic, které do povrchu skla dělají mikroskopické prohlubně. Aby se tyto prohlubně nezanášely nečistotami, prachem atd., jsou pískované dekory finálně ošetřené nano přípravkem. Ten vytvoří jednolitý povrch, zajistí snadnější údržbu, eliminuje tvorbu otisků prstů,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která se zabývá výrobou pískovaného skla Grafoskla a celoskleněných systémů.

d. Grafosklo
„Údržba Grafoskla je stejná, jako údržba každé jiné čiré skleněné plochy. Protože se jedná o tzv. sendvičové sklo – grafika nebo fotografie je zatavena mezi dvěma skly, není třeba se bát, že bychom dekor umyli či jinak poškodili. Jednoduchou údržbu Grafoskla oceníte hlavně v kuchyni – protože jde o hladkou plochu, odpadá čištění spár nebo různých výstupků,“ říká pan Petr Paksi. 

ZDROJ J.A.P.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky