Dřevoplasty v interiéru? I to jde!

Postavit si terasu z dřevoplastu znamená mít záruku, že ji během roku nemusíte dvakrát natírat ochrannými oleji, k jejímu čištění vám bude stačit koště a vysokotlaký čistič. Právě pro snadnou údržbu se nakonec mnoho zákazníků rozhodne spíše pro dřevoplasty, než pro přírodní materiály.

Dřevoplasty tak najdeme kromě teras i jako obložení bazénů, kde se cení bezpečnost povrchu před uklouznutím, které hrozí třeba u dlažby. Obložit těmito moderními materiály se ale dají i vířivky, používají se jako ploty nebo lavičky.

Kvalitní WPC ocení i šikovní kutilové, kteří z nich mohou vyrobit třeba úložné truhly, tolik oblíbené ve skandinávských interiérech. Pokud jde o materiál dovozený z Asie, kde není jistý původ a distributor nedokáže identifikovat látky, jež produkt obsahuje, raději se koupi vyhněte. Může se totiž stát, že se tyto látky začnou v interiéru vypařovat a škodit tak všem obyvatelům.

Zejména opatrní při výběru buďte, pokud máte doma děti a chtěli byste právě pro ně vytvořit truhlu na hračky. Raději se poohlédněte po českém výrobku s dlouhodobou zárukou. „Důležité je, zda výrobce používá nezávadná barviva a UV filtry“, uvedla Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC – WOODPLASTIC. Dětské ručičky jistě ocení i to, že jsou dřevoplasty příjemné na dotek a nehrozí, že by se do dlaní zadřela tříska.

Truhly se samozřejmě dají ozdobit podle vlastních nápadů, ať už ubrouskovou technikou (decoupage) nebo nechat jen tak. V terasových centrech se navíc určitě dají najít zlevněné zbytky některých odstínů, kterých je už opravdu velký výběr, ať jsou to třeba tmavé čokoládové odstíny nebo světlé tóny.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada