Očistná novoroční kúra

tFWUv.jpg 

Jablečná šťáva, která je základem očistného nápoje, je bohatá na vitamin C, antioxidanty a přírodní cukr. Česnek obsahuje mimo vitaminů A, B a C i selen, vápník a jód. Působí pozitivně na imunitní systém i trávení. Zázvor, stejně jako citron, je skvělým pomocníkem při rýmě a chřipce, navíc ale snižuje cholesterol a stimuluje krevní oběh. V citronové šťávě najdeme kromě kyseliny citronové i mnoho stopových prvků a vitaminy. Vitamin C najdeme i v chilli papričce, která v přiměřeném množství podporuje trávení. Skořice má kromě příjemné vůně a chuti i příznivý vliv na krevní tlak či trávení. Navíc má i dezinfekční a antibiotické účinky.


„Konopný olej lisujeme zastudena výhradně ze semen rostlin vypěstovaných u nás. Má spíše neutrální chuť a můžeme ho používat buď do studené kuchyně nebo podávat samotně,“ vysvětluje Jiří Stabla, zakladatel Konopných lékáren a společnosti Carun Pharmacy. Konopný olej má vysoký obsah omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin, steroly a vitaminy A, B, C, D a E. Pozitivně působí na mnoho onemocnění od kardiovaskulárních chorob přes bolesti kloubů po deprese.

2 jablka, zbavená jádřince
4 stroužky česneku, očištěné a zbavené klíčku
malý kousek zázvoru, oloupaný
šťáva a kůra z jednoho citronu
špetka mletého chilli koření
špetka mleté skořice
4 polévkové lžíce panenského konopného oleje

Postup
Jablka, česnek a zázvor odšťavníme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou, konopným olejem a kořením. Nápoj můžeme buď rozmixovat nebo jen zamíchat. Pokud nemáme odšťavňovač, všechny suroviny rozmixujeme dohladka.
Připravený nápoj pijeme nalačno každé ráno po domu sedmi dnů. 
Tip: Účinek můžeme zesílit půlhodinovou masáží oblasti jater. 

Carun Pharmacy je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření