Nejen materiál, ale i barvy jsou při výběru terasy důležité

Také už myslíte na jaro a plánujete drobné či větší úpravy domu a zahrady? Pokud si letos chcete pořídit novou terasu, máme pro vás několik tipů, z čeho vybírat. Kromě materiálů byste se měli soustředit také na barvy, tedy především v případě, že zvolíte podlahu ze dřeva či ekologičtějšího materiálu dřevoplastu. Ten nabízí širokou škálu barev od světle šedivé po tmavě hnědou.

www.woodplastic.cz

O terase se říká, že je to prodloužený obývací pokoj. Vzpomeňte si, jak dlouho vám trvalo vybrat barvu do obýváku, aby vám ladila s kobercem a sedačkou. Stejně tak byste se měli soustředit na rekonstrukci či stavbu terasy. Jako první byste samozřejmě měli vybrat materiál. Oblíbený je kámen, dlaždice i dřevo. Vše má ale i své stinné stránky. Pokud máte děti nebo domácí mazlíčky, mohou se na kamenné či dlaždicové podlaze zranit, obzvláště když jsou zvyklé na terase pobíhat.

Rozhodnete-li se pro dřevo, musíte vybírat opravu důkladně a vyplatí se investovat nejen do materiálu, ale také do údržby. Pokud budou prkna nekvalitní, hrozí zadření třísky. V současnosti je velmi oblíbený dřevoplast. Kvalitní dřevoplastová prkna by měla obsahovat 60% dřeva a 40% polymeru HDPE (high-density polyethylen).

Od hnědé po šedivou

„Díky příměsi zdravotně nezávadného plastu se nám u WPC teras nestane, že bychom si ublížili štěpem nebo třískou, tak jako se běžně může stát u dřevěné terasy. Protiskluzový povrch stejně jako odolnost vůči chlorované i slané vodě pak jistě ocení nejen majitelé bazénů,“ říká Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC – WOODPLASTIC.

Další výhodu WPC teras ocení především ženy, protože v nabídce je hned několik barev, odstínů a vzorů, které mohou sladit s omítkou svého domu či zahradním nábytkem. Novinkou pro rok 2016 je barva WENGE, která vás okouzlí svým krásným, temně hnědým odstínem, doslova k nerozeznání od pravé hořké čokolády! Podobně tmavé jsou také odstíny PALISANDER, který je hnědý, a EBEN, jenž je tmavě šedý. Ve světlejší šedé jsou dále k dispozici odstíny INOX, GREY a LATTE. Hnědá verze nabízí odstíny CEDAR, TEAK a MERBAU.

U všech odstínů si navíc můžete zvolit také různé typy povrchů – STAR, FOREST, STYLE, NATURE – a to buď jednoduché, nebo žíhané. Z podlahových krytin si tedy vybere každý svůj oblíbený tón a terasa se tak stane krásnou ozdobou vašeho domova, kde budete chtít trávit čas nejen v létě.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada