Hřiště za půl milionu: díky podpoře na něj děti z SOS vesniček mají šanci

Finanční pomoc dětem z SOS vesniček Fotka z Islandu od Jiřího Kolbaby, dětské kolo nebo vouchery do hotelu. Nejen takové hodnotné věci pomohly dětem z SOS vesničky v Brně přiblížit se k obnově zchátralého hřiště za téměř půl milionu korun. Téměř 100 tisíc totiž vynesla čtvrteční plavba lodí po Brněnské přehradě, které se zúčastnili přední manažeři jihomoravských i celostátních firem.

Rozhodli jsme se propojit významné představitele velkých jihomoravských firem a zároveň se s nimi pobavit na téma společenské odpovědnosti. Naše tréninková a jazyková společnost TLC dlouhodobě podporuje právě SOS vesničky a stojíme o to, aby tento nebo jiný prospěšný projekt podpořili i další firmy. Cíl plavby byl tedy splněn. Nejen, že jsme díky profesionálně vedené dražbě získali významné peníze na stavbu dětského hřiště, ale ještě jsme podpořili ostatní v jejich snaze pomáhat,“ uvedla ředitelka TLC Táňa Nepustilová.

Podle ředitelky jihomoravského zastoupení SOS vesniček Marcely Troubilové dražba pomohla získat významné peníze na obnovu zchátralého dětského hřiště v areálu brněnské SOS vesničky v Medlánkách. "Hřiště je už velmi staré a nebezpečné. Děti s rodiči tam už ani nemůžeme pouštět. Jeho obnova bude stát přes půl milionu korun. Ještě před dražbou se nám podařilo sehnat od sponzorů sto tisíc korun, čtvrteční aukce nám tak významně zvýšila šanci na to, že hřiště bude během příštího roku opět obsypané dětmi," uvedla Marcela Troubilová,

Plavba přispěla i k navázání neformálních kontaktů mezi manažery. Ti se učili například bubnovat na africké bubny, nebo mluvili synchronizovaným dvojhlasem.

Speciálním hostem akce byl také michelinovský šéfkuchař Marcel Ihnančák, který předváděl své umění za grilem a svou bezprostředností bavil všechny účastníky plavby.

Aukci vedl zkušený dražebník ze společnosti Gaute. Podařilo se mu vyhecovat hosty ke koupi například voucherů do hotelu Meriot, dětského kola od Svorady dresu Komety s podpisy hráčů nebo fotky Islandu od Jiřího Kolbaby, kterou přišel vydražit sám její autor.

SOS vesničky
Cílem SOS dětských vesniček je dlouhodobě pomáhat ohroženým dětem vyrůstat v láskyplném prostředí se svými vlastními rodiči nebo pěstouny.
SOS dětské vesničky patří mezi nejvýznamnější neziskové organizace v České republice. Ročně pomáhají stovkám rodin ohrožených odebráním dítěte, stejně jako týraným, zneužívaným a zanedbávaným dětem, které ve své původní rodině nemohou vyrůstat. SOS dětské vesničky poskytují komplexní služby sahající od prevence odebírání dětí z rodin přes okamžitou pomoc dětem v akutní nouzi až po podporu pěstounských rodin či pomoc sociálně znevýhodněným mladistvým se vstupem do samostatného života.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy