Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus.
Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete do konce října na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou
2 porce
2 ks kuřecí prsíčko – nejlépe i s kůží
Rozmarýn, Tymián
Olej na restování
Sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsíčko i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova. Vložíme do pekáče a posypeme nakrájenou bylinkou. Pečeme v troubě na 190°C přibližně 12 – 15 min (dle velikosti).
Vyjmeme z trouby a pod alobalem necháme 5 – 10 minut odpočinout.
Hříbková omáčka
1 menší cibulka
hrst sušených hříbků namočených ve studené vodě
150 ml masového vývaru
100 ml smetany 30% tuku
50 g másla
Postup:
Na pánvi, kde se restovalo kuřecí maso, necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli. Přidáme namočené hříbky i s vodou, ve které se namáčely, a vývar. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme cca 10 minut. Přidáme smetanu, uvedeme do varu a ponorným mixerem důkladně rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, a pokud je omáčka příliš řídká, necháme ještě chvilku probublávat na plamenu. Nakonec vmícháme studené máslo.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- "Stává se z tebe ženská!" Věta, která odstartovala MOU ANOREXII...
- Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami
- Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce
- Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)
- Netradiční velikonoční recepty: jogurtové košíčky s vanilkovým krémem
- Velikonoční nádivka: recepty, které máme o Velikonocích nejraději