Proč firmy vyhledávají Shell & Core prostory?

Jana Brožková, 12.11.2016

Nemovitosti ve stavu Shell & Core jsou nabízeny v tzv. základní úpravě bez rozsáhlejších zásahů do jejich vzhledu, tedy bez finálních úprav interiéru. Ten je řešen až na základě přání či potřeb konkrétního majitele či pronajímatele prostoru. Firmy takovéto prostory vyhledávají jak z ekonomického, tak praktického hlediska. Šetří peníze, čas a jsou následně upraveny přesně dle jejich požadavků. V Česku se tento systém stal trendem posledních let a developeři ho využívají nejen u pronájmu nebytových prostor, ale i u výstavby domů a bytů pro běžné bydlení.

Systém výstavby Shell & Core byl poprvé realizován v USA u kancelářských budov určených k pronájmu. Představy a potřeby nájemců se velmi často lišily od rozvržení a vybavení nabízených prostor, a vznikaly tak četné požadavky na změny interiéru, čímž docházelo k navýšení dodatečných nákladů a prodloužení doby nutné k provedení úprav. Developeři tedy vytvořili jednoduchý koncept, který se následně rozšířil po celém světě.

Hlavním důvodem, proč se tento systém v Česku velmi rychle zaběhl, je řešení nákladů a efektivnost využití těchto prostor. Zákazník má pořizovací náklady relativně nižší a navíc má možnost přesně si zvolit velikost kanceláře a uzpůsobit si pracovní zázemí dle svých představ. Někdo upřednostňuje velké otevřené prostory, jiný naopak malé kanceláře. A my klientům nabízíme neomezenou variabilitu, kterou si ve finále zrealizují dle svých přání, “ vysvětluje Jan Pustina, Sales & Marketing ředitel společnosti SIDI Prague s. r. o., realizátor projektu ByTy Malešice.

Zdařilou ukázkou Shell & Core systému je developerský koncept ByTy Malešice na Praze 10, kde v rámci rezidenčního projektu vznikla nebytová část na tomto principu. Majitel či pronajímatel si tak může hned na začátku vybrat velikost kanceláře či prodejny tak, jak potřebuje. Není omezen standardními příčkami či jinými prostorovými limity. Komerční prostory projektu ByTy Malešice jsou využívány firmami či podnikateli nabízejícími zejména služby. Bezprostřední blízkost rezidenčního bydlení v areálu jim zajišťuje širokou škálu potenciálních klientů, a tím i růst podnikání. Kenceláře Shell & Core Malešice



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba