Holešovice se stávají dalším firemním centrem Prahy

Rosmarin Business Center v pražských Holešovicích

Vyhlášená kantýna, expandující fitness centrum, oblíbená Tančírna nebo daňové či právní poradenství pod jednou střechou. A k tomu desítky originálních restaurací, kaváren a barů nebo sportovních aktivit v dosahu několika minut. To jsou hlavní důvody, proč se do administrativního komplexu Rosmarin Business Center v pražských Holešovicích stěhují stále noví nájemci.

Od začátku roku byly podepsány smlouvy na 5 500 m2 kancelářských ploch a další zájemci se nastěhují v průběhu roku 2017. „Očekáváme, že tímto tempem bychom mohli dosáhnout plné obsazenosti budovy v průběhu příštího roku," říká Lucie Němečková, ze společnosti Cushman & Wakefield, která má správu Rosmarin Business Center na starosti.

Největší zájem plyne ze stran IT firem, ale v současné době se k novým nájemcům řadí i společnosti z veřejné sféry a dalších sektorů. Expandují i stávající nájemci - někteří rozšířili pracovní plochy, další začali využívat sklady, jež jsou součástí objektu. Daří se oživovat také parter s obchodními jednotkami. Podle Lucie Němečkové to dokládá dynamický rozvoj celé budovy, která prochází průběžně další modernizací a nově nabízí ke krátkodobým pronájmům například konferenční nebo školicí prostory s veškerým zázemím.

Rosmarin nenabízí pouze kancelářské prostory za velmi výhodných podmínek, pestrá je i nabídka dalších benefitů. „Ohromný zájem máme o vlastní parkovací garážová stání. To mnoho budov v okolí nenabízí. Stejně tak komfortní dostupnost veřejnou dopravou. Tyto výhody v kombinaci s nabídkou služeb a třeba gastro konceptů v Holešovicích často zapříčiní, že myšlenka na stěhování do Rosmarinu vzejde od samotných zaměstnanců potenciálních nájemců," líčí Lucie Němečková, podle níž je Rosmarin jednou z cenově nejdostupnějších kancelářských budov v Praze, zaručující naprostý komfort pro společnosti s vysokými nároky na vybavenost a služby v budově.

Mezi největší nové nájemce se zařadí společnost ABF, která působí v oblasti organizace veletrhů a výstav v pražských Letňanech. Do nových, na míru upravených kanceláří se majitel a provozovatel výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech bude stěhovat v únoru příštího roku. Rozšíří tak řady velkých společností jako jsou Formica Group, Magexo, operátor Lítačka/Opencard, ČEPRO, ČD-Telematika nebo Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, který plánuje v budově zřídit i knihovnu pro odbornou veřejnost.

Dolní část Prahy 7 láká veřejnost na bohatou základnu gastronomických, sportovních a kulturních zařízení pro všechny věkové skupiny, včetně rodin s dětmi. Holešovice nabízí atraktivní zázemí mnoha pozoruhodným konceptům kaváren, restaurací, barů a klubů. Vnitroblock, Továrna, Bitcoin Coffee – Paralelní Polis, Cross Club nebo Sasazu, což je pouze drobný výčet originálních a zajímavých možností pro veřejnost. Kulturní pole této lokality je neméně zajímavé – umění lze obdivovat v galerii DOX a strhující divadelní představení nabízí Jatka 78 a La Fabrika. I na sportovní nadšence jsou Holešovice řádně připravené – golfové hřiště v blízkosti Libeňského mostu, squash centrum nebo bowling. A milovníci běhání jistě ocení možnost pohybu v prostředí přírody, kterou nabízí cyklostezka na břehu Vltavy.

Dynamičnost této pražské části potvrzuje i řada nových rezidenčních projektů. Z jejich obyvatel se rekrutuje část zájemců o pronájem kanceláří. A zároveň se do nich stěhují i zaměstnanci firem, jež v Rosmarinu již působí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy