Jarní nabídka: téměř 500 nových bytů v pěti pražských lokalitách

Ve kterých lokalitách hledat nové byty? Téměř 500 nových bytů v pěti pražských lokalitách. To je nová jarní nabídka Central Group – největšího domácího stavitele bytů. Pražský realitní trh oživí pokračování velkých úspěšných bytových projektů, jako jsou například Letňanské zahrady nebo Nad Modřanskou roklí, ale i novinky v luxusním segmentu. Spolu s aktuální nabídkou bude mít firma v prodeji naráz skoro 800 bytů ve 13 lokalitách. S výjimkou Prahy 1 bude Central Group nabízet byty ve všech pražských obvodech. V druhé polovině roku je připraven dát na trh další tisícovku nových bytů.

„Central Group těží z výhody největšího hráče na českém trhu. V situaci, kdy menší developeři nemají co nabízet, si může dovolit přijít se zcela novými velkými rozvojovými projekty,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský. Vloni Central Group prodal 1243 bytů za 5,2 miliardy korun. Na celkových prodejích v Praze se tak podílel téměř 20 procenty. Meziročně prodej bytů Central Group narostl o čtvrtinu, příjmy z prodeje vzhledem k růstu cenové úrovně na trhu a zařazení luxusnějších projektů do prodeje dokonce téměř o polovinu. Letos firma očekává růst prodeje zhruba o deset procent. Ceny dále porostou, vzhledem k celkovému nedostatku bytů na trhu.

V  nabídce i nadále převažují byty středního segmentu

Základem nabídky Central Group je i nadále střední segment, tedy dostupné bydlení ve velmi vysokém standardu a v kvalitních lokalitách s dobrou dopravní dostupností a bohatou občanskou vybaveností. „Střední segment tvoří asi 60 procent nabídky Central Group, dalších zhruba 30 procent pak nadstandardní byty v širším centru Prahy. Zbytek jsou luxusní rezidence s prémiovými byty ve zcela unikátních lokalitách v centru města,“ vysvětlil Kunovský.

Úplnou novinkou ve středním segmentu bude projekt Jižní výhledy ve Stodůlkách. První bytové domy s více než 70 byty tohoto velkého projektu se objeví v nabídce už na jaře. Dále se rozroste také velmi úspěšný projekt Nad Modřanskou roklí na Kamýku v Praze 4. Do prodeje půjde přes 150 bytů tohoto projektu velmi zajímavého jak pro rodiny, tak pro investory, který se staví jen pár kroků od budoucí stanice metra D. Letňanské zahrady, nejprodávanější projekt loňského roku, nabídnou také další stovku bytů.

Firma ale zařadí do prodeje také novinky v luxusní kategorii. Na své obyvatele již čeká čerstvě dokončený luxusní projekt Rezidence Na Bertramce, který leží v romantické lokalitě přímo naproti slavné vile manželů Duškových, kterou často navštěvoval Wolfgang Amadeus Mozart.

  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba