Den Země? S dětmi do science center v iQLANDII a iQPARKU

Vezměte své děti za zábavou i poznáním

I naše planeta Země má svůj Den! A v libereckých science centrech – v iQLANDII a iQPARKU – se jej rozhodli náležitě oslavit, a to nejen v sobotu 22. dubna, na kdy tato významná událost připadá, ale i další den v neděli! Co vás čeká? V iQLANDII v TULaborce se můžete těšit na stanoviště s mikroskopy.

Podíváte se na řadu zajímavých preparátů, které se nacházejí nejenom v zemi, ale i pod a nad ní – například mechy, podhoubí, půdní bakterie, noha včely medonosné nebo třeba složené oko mouchy. A co víc, budete si moci vyrobit své vlastní hnojivo. V iQPARKU se lektoři zaměří spíše na ekologii. Malým dětem zábavnou formou vysvětlí, jak třídit odpad nebo jak se chovat správně v přírodě. I zde budou nachystány pro zvídavé badatele mikroskopy. Kromě toho si v obou science centrech užijete stovky interaktivních exponátů či akční Science show plnou ohňů, blesků a kouře.

iQLANDIA

Fyzikální večer - 20. 4. od 16 hodin - čtyřicet pět minut plného experimentování předvedou všem zájemcům studenti z Podještědského gymnázia pod vedením RNDr. Vladimíry Erhartové. Vstup na akci zdarma.

Workshop Hmyzouni – každý víkend od 14 a 15 hodin

Den Země – 22. a 23. 4. od 13 a 15 hodin, TULaborka.

iQPARK

Krajské kolo fyzikální olympiády (iQPARK) – 19. 4. - 1. – 3. ročníky středních škol se účastní Krajského kola fyzikální olympiády

Den Země – 22. a 23. 4. od 14 hodin - Laboratoř

iQLANDIA Liberec je členem České asociace science center.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy