Odklízení spadlé trojské lávky začne brzy, na tahu je soudní znalec

TNBiz, 4.12.2017

Policie ukončila vyšetřování na místě zřícené lávky mezi Císařským ostrovem a Trojským zámkem v Praze. Trosky budou odstraněny - začít by se mohlo už během úterka. Všichni čtyři lidé, kteří se zranili při sobotním pádu lávky, stále zůstávají v nemocnicích.

Ruiny zřícené lávky pro pěší už dva dny hyzdí břehy Císařského ostrova a Troji. Vypadá to ale, že začnou rychle mizet. "Kriminalisté ukončili prošetřování v místě události včera v pozdních odpoledních hodinách, kdy místo předali protokolárně správci, tedy Technické správě komunikací," řekl v pondělí policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Během dneška se vylaďuje, kdo a kdy přesně začne trosky odstraňovat. Začít by se mohlo už v úterý. Klasická demoliční práce to prý ale nebude.

"Kvůli spolupráci se soudním znalcem jsme připraveni dílo převézt na určené místo v okolí, kde bude most opět na souši složen vedle sebe tak, aby se mohl znalec podívat na to, co potřebuje," vysvětluje pražský radní Petr Dolínek.

Na závěry vyšetřování si bude muset veřejnost nějakou dobu zřejmě počkat. Spekuluje se ale například o tom, že se lávka zřítila kvůli zrezivělým závěsným lanům.

Neštěstí se stalo v sobotu mezi 13:16 a 13:18. Na lávce byli v tu dobu čtyři dospělí lidé. To je na víkend výjimečně málo. Dva lidé utrpěli velmi vážná zranění, dva lehčí. Všichni zatím zůstávají v nemocnicích.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy