Ne všichni mohou na Vánoce domů, slaví se i v nemocnicích

TNBiz, 24.12.2017

Bohužel ne každý může prožít vánoční svátky doma se svou rodinou, mnoho lidí musí zůstat například v nemocnicích a v léčebnách. A náš štáb se proto vypravil zjistit, jak tam takový Štědrý den probíhá. Ukážeme vám, jak ho prožívají pacienti i zdravotnický personál.

Maminka předčasně narozené Esterky, která přišla na svět těsně před Vánocemi, ještě ráno doufala, že Štědrý večer stráví doma. Přestože se v průběhu vizity dozvěděla, že se v nemocnici zdrží, má důvod k dobré náladě.

"Jsme obě v pořádku, takže to je úplně perfektní. Navíc jsme na pokoji samy a tak si to můžeme plně užít a navíc manžel za námi může chodit kdykoliv a přijde i dnes, takže mě nic nechybí," reagovala čerstvá maminka.

"Přestože se snažíme během svátků propustit co nejvíce pacientů, tak bohužel ty akutní případy tady musí zůstat. Je to asi třetina lidí," uvedla mluvčí nemocnic zlínského kraje Dana Lipovská.

Sváteční atmosféru připomíná i vánoční menu, které dnes servíruje většina nemocnic. Podobně jako doma je to rybí nebo houbová polévka, případně vývar, smažený kapr se salátem, filé z lososa s bramborovou kaší, perník, vánoční pečivo a ovoce.

Spoustu rodin prožije svátky mezi lékaři a sestřičkami. "Byli bychom radši doma, ale bohužel musíme být tady. Takže snad to nějak oslavíme tady aspoň spolu. Hlavně že jsme spolu," popsal manžel jedné z pacientek.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy