Nonstop službu "Lékař na telefonu" poskytuje jedna ze zdravotních pojišťoven

Potřebujete-li rychle zkonzultovat svůj zdravotní stav, vysvětlit výsledky laboratoře nebo objasnit nějaký odborný lékařský termín, můžete nyní využít novou službu své zdravotní pojišťovny. Tedy pokud jste klientem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP 211). Ta totiž přišla se službou Lékař na telefonu. Jedná se o nonstop linku, na níž odborník čtyřiadvacet hodin denně odpovídá na dotazy volajících.

Na telefonním čísle 283 002 772 poskytují pojištěncům největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny (ZP 211) konzultace pouze kvalifikování lékaři, a to 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Služba je zpoplatněna, za volání zaplatí volající podle svého tarifu .

„Každý z nás už asi někdy zažil situaci, kdy bychom se svým lékařem rádi prodiskutovali různé otázky, ale on v ordinaci většinou nemá tolik času. Právě pro tyto případy jsme svým klientům zřídili rychlou a účinnou pomoc v podobě nové nonstop služby – Lékař na telefonu,“ říká generální ředitel ZP MV ČR David Kostka .

Jen za první měsíc své existence Lékař na telefonu pomohl už více než 80 klientům ZP 211. Jedná se však o službu čistě konzultační, která v žádném případě nenahrazuje záchrannou pomoc. Při akutních zdravotních potížích, např. při krvácení či prudké bolesti, je třeba vždy volat přímo linku 155 nebo 112 či navštívit svého ošetřujícího lékaře.

Chcete-li službu Lékař na telefonu využít, je třeba prokázat, že jste klientem ZP MV ČR. Stačí odborníkovi na telefonu nadiktovat posledních deset čísel z čísla průkazu pojištěnce. Pokud máte v mobilu staženou aplikaci ZP211, máte v ní svoji průkazku pojištěnce naskenovanou, takže nemusíte kartičku pojištěnce nikde zdlouhavě hledat.

 ZP MV ČR  působí na českém trhu již šestadvacátým rokem a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. Má smlouvy se všemi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními kdekoliv na území ČR. V současnosti má více než 1,3 milionu klientů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy