Stavba bytového domu NMN@Holešovice potrvá do léta roku 2019

Architektura domu vychází ze stávající okolní zástavby

V pražské ulici Na Maninách zahájila developerská společnost Trigema výstavbu bytového domu NMN@Holešovice. Hrubá stavba by měla být dokončena následující zimu. Projekt bude celkově finalizován v létě roku 2019.

Investiční náklady projektu, jehož stavbu zajišťuje společnost Trigema Building, činí zhruba 170 milionů korun. Konstrukce domu bude kombinací železobetonového a zděného stěnového systému. Příčky budou v jednotlivých bytech zděné. Počítá se rovněž s plastovými okny s izolačními trojskly. Budova bude zařazena do energetické třídy B - velmi úsporná.

Architektura domu vychází ze stávající okolní zástavby a vhodně na ni navazuje. Nejvyšší podlaží bude mírně ustupovat do pozadí, což bude navozovat dojem šikmé klasicistní střechy. Nejzajímavějším prvkem projektu bude rozlehlý vnitroblok, který bude sloužit pouze majitelům domu k oddychu a relaxaci. O závlahu těchto ploch se bude starat automatický systém napojený na akumulaci dešťových vod.

V 6podlažním domu Chytrého bydlení NMN@Holešovice budou byty ve velikosti od 1+kk do 4+kk. V nejvyšším podlaží pak budou navíc dva prémiové byty, které jsou určeny pro nejnáročnější zájemce. Dohromady zde vznikne 32 bytů. Kromě bytů objekt nabídne dva komerční prostory, které budou v přízemí budovy. V podzemním podlaží budou garážová stání.

Dům bude po celkovém dokončení stavby vybaven navíc několika nadstandardními systémy, jako jsou například příprava pro individuální dobíjení elektromobilů pro každé garážové stání, systém udržování teploty vody HWAT, který nahrazuje klasické cirkulační rozvody nebo inteligentní ovládání některých prvků domácnosti. V bytech nebude chybět ani rekuperační vzduchotechnický systém s individuální jednotkou. Projekt je v kategorii Chytré bydlení Plus.

Předpokládá se, že k nastěhování bude bytovým dům v průběhu podzimu až zimy roku 2019.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba