Jarní slunce láká: přestěhujte se na zahradu

Důležitý je výběr prostoru pro gril a samozřejmě i grilu samotného Připravte se na teplé dny včas. Jak si zvelebit svůj kousek zeleně, aby se vám zde během slunečných dní příjemně odpočívalo? Základem je kvalitní zahradní nábytek, ale také doplňky. Co by nemělo na zahradě chybět a na co se při výběru zaměřit, poradí odbornice na zahradu Kateřina Gottfriedová, produktová specialistka ze společnosti HECHT.

Pohodlné stolování a grilování venku

Teplé dny lákají nejen k posezení na zahradě, ale vybízejí i ke stolování během snídaně, oběda či večeře. Proč jíst doma, když je venku hezky? „Pokud budete zahradní stůl a židle využívat během celé sezóny, kdy je necháte vystaveny venkovním podmínkám, určitě se vyplatí sáhnout po masivním ošetřeném dřevě nebo pevných plastových či kovových konstrukcích, které odolají i nepřízni počasí. Podle umístění v zahradě pak zvažte nutnost zastínění zahradního setu, a to zda postačí slunečník nebo zvolíte markýzu. Vybírat můžete i stoly přímo s otvorem pro slunečník, takže odpadá nutnost bočních stojanů či ukotvení do země,“ doporučuje Kateřina Gottfriedová ze společnosti HECHT.

S výběrem umístění tahradního setu souvisí také výběr prostoru pro gril a samozřejmě i grilu samotného. „Přestože je výběr grilů široký, od elektrických, plynových až po ty na dřevěné uhlí, pro grilování na zahradě bych doporučovala kotlové grily na dřevěné uhlí, které díky otevřenému ohni poskytují opravdový zážitek z grilování, což oceníte při posezení s rodinou i přáteli,“ říká Kateřina Gottfriedová.

Pro chvíle odpočinku – houpačky a lehátka

Kromě nábytku pro stolování a doplňků by na zahradě neměl chybět ani kousek prostoru pro odpočinek či slunění. K tomu poslouží zahradní houpačky, hamaky či lehátka. Díky široké nabídce dnes již není problém pořídit pohodlné relaxační křeslo, lehátko či houpačku, i pokud jste limitováni prostorem.

Prosvětlete si teplé večery

Svíčky na zahradě navodí jistě velmi příjemnou intimní atmosféru, pokud si však chcete dopřát pozdější večeři, určitě oceníte ještě dodatečné osvětlení, na které je spoleh i v případě, že trochu zafouká. „Vybírat můžete elektrická zahradní světla nebo solární lampy, které se samy dobíjí během dne. Umístit je můžete na zeď, dům či plot. Drobnější solární osvětlení často nevyžaduje ani složitou instalaci, snadno tak pro ně vyberete například místo mezi záhonky apod.,“ uzavírá Kateřina Gottfriedová z HECHTu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada