Investiční bydlení: byty určené k pronájmu ve Vršovicích a na Zličíně

Central Group vstupuje na trh investičního bydlení. Nyní investorům nabízí u dvou dokončených projektů speciálně určených na investiční byty výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování nebo poukázku na vybavení až za 250 tisíc korun. Investoři mají také možnost využít profesionální komplexní služby pro pronajímatele. Vybrané projekty ve Vršovicích a na Zličíně jsou zaměřeny právě na investiční byty, nabízejí tak především nejžádanější dispozice 1+kk a 2+kk. Byty jsou dokončené a je možné je tak pronajímat a vybírat nájemné ihned.

„Zájem o investiční byty roste ruku v ruce se zvyšujícími se nájmy. Velká poptávka nás vedla k tomu, že jsme připravili prozatím dva projekty speciálně k tomuto účelu. Investorům tak vedle obvyklého širokého klientského servisu můžeme navíc nabídnout celý komplex služeb, a k investičnímu bytu jim tak přidat výhodnou nabídku financování, vybavení na klíč, a zajištění provozu spojeného s dlouhodobým pronájmem,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Investoři také mohou využít služeb zkušené firmy, která jim zajistí dlouhodobého nájemníka, zprostředkuje komunikaci s ním, inkaso plateb, kontrolu bytu či řešení oprav. Nemusejí se tedy obávat, že by jim správa pronájmu zabírala zbytečný čas. Nyní investoři ušetří také finance při zařizování bytu. Získat totiž mohou kuchyň nebo jiné vybavení v hodnotě až 250 tisíc korun zdarma. Připraveny jsou také zvýhodněné balíčky kompletního zařízení bytu na klíč. K financování mohou využít výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování.

 Investují hlavně Češi, zájem roste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Projekt Petrohradská ve Vršovicích

Zajímavý výnos z pronájmu díky rostoucímu nájemnému

Hrubý výnos z pronájmu nově postaveného bytu je díky rostoucímu nájemnému velmi atraktivní. V Praze dosahuje podle analýz KPMG v průměru 4,4 procenta a je tak stále vyšší než v okolních metropolích a hlavně vyšší, než u jiných investičních nástrojů či spořících bankovních produktů.

U bytů z aktuální nabídky Central Group vhodných na investici se hrubý výnos pohybuje od 3,7 do 4,7 procenta. Při současných maximálně jednoprocentních sazbách na spořících účtech a dvouprocentní inflaci se tak investice do bydlení stále vyplatí. Navíc je třeba si uvědomit, že investované peníze do bydlení zhodnocují nejen samotným nájmem, ale hodnota investovaných peněz roste také s tím, jak se zvyšují ceny nemovitostí.

Investují hlavně Češi, zájem roste

Investoři obvykle preferují nově dokončené investiční byty o dispozicích 1+kk nebo 2+kk v lokalitách v centru nebo blízko metra či tramvaje. A právě takové projekty zaměřené na investiční byty největší rezidenční stavitel Central Group nedávno dokončil na Petrohradské ve Vršovicích a v Metropoli na Zličíně. A v dohledné době připravuje také další lokality ušité na míru investorům.

V posledním roce podíl bytů, které kupující dále pronajímají, vzrostl u Central Group na 23 procent. Zájem se liší lokalitně. V místech blíže centru v zajímavých lokalitách může růst až k 25 nebo 30 procentům, naopak v typicky rodinných lokalitách klesá i pod deset procent.

Z lokalit je největší zájem o prstenec kolem centra, který preferují mladí lidé. Ti jsou totiž nejčastějšími nájemníky investičních bytů. Investoři proto volí často čtvrti jako je Žižkov, Holešovice, Dejvice, Vršovice, Karlín a Libeň. Pro dlouhodobé pronajímání je zájem také o projekty blízko metra ve čtvrtích jako jsou Letňany, Zličín nebo třeba Háje.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality