Požár v Hostivaři konečně uhasl, policie v areálu zadržela svědka

TNBiz, 11.5.2018

Požár průmyslové haly v pražské Hostivaři, který vypukl v úterý, se už podařilo definitivně uhasit. Poslední ohniska byla uhašena během včerejška a areál si tak mohli převzít kriminalisté, kteří začali s vyšetřováním. V areálu zadrželi jednoho svědka, který během požáru zmateně pobíhal kolem.

Hasiči provedli poslední dohledávku ve čtvrtek zhruba odpoledne. Kriminalisté pak spolu s dalšími odborníky ukončili krátce po 16 hodině ohledání místa požáru a objekt předali majiteli k zajištění.

Během následujících týdnů a měsíců budou probíhat znalecká zkoumání, která vyšetřovatelům pomohou objasnit konkrétní okolnosti vzniku požáru. V objetku Podle předběžného prohlášení vyšetřovatelů je škoda 45 milionů korun. Policisté požár v Hostivaři vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Předevčírem policisté zadrželi a odvedli v poutech cizince, který měl být údajným svědkem požáru. Policie ale podrobnosti odmítá sdělit. Zadržený muž podle informací televize Nova krátce po vypuknutí požáru v objektu zmateně pobíhal.

Podle policie nemá povolení k pobytu v Česku. Majitel areálu měl před nedávnem nájemníkům vypovědět smlouvy. Na konci června se tu totiž měly začít stavět nové domy s byty pro až dva tisíce lidí.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy