Solární plachta na bazén: Co dokáže a kolik peněz vám ušetří?

REKLAMA       Inzerce, 28.5.2018

Láká vás představa vyhřátého bazénu, ale děsí vás náklady spojené s jeho ohřevem? Pak nám dovolte, abychom vás seznámili se solární plachtou, která se o ohřev bazénu postará, a to s nulovými náklady.

Krycí vs. solární plachta

Zatímco klasická krycí plachta vám bazén pouze chrání před napadaným hmyzem a nečistotami, solární bazénová plachta vám vodu nejen ochrání, ale také ohřeje. Jeví se jako ideální řešení ohřevu vody pro ty, kteří nechtějí investovat do klasických či speciálních solárních ohřevů vody.

Opravdu ušetří finance?

Kromě toho, že se solární plachta postará o příjemnou teplotu vody, zabrání také jejímu odpařování. Méně časté dopouštění bazénu vám pak ušetří značně financí. Klasický ohřev bazénové vody pomocí elektrického zařízení vás za 2 hodiny provozu vyjde zhruba na 70 Kč. Proč tedy v létě nevyužít solární energii a ušetřit tak až 70 % nákladů spojených s ohřevem bazénu?

Na jakém principu funguje solární plachta?

Kouzlo solární plachty spočívá v tom, že pracuje na čistě přírodním principu. To znamená, že ke správnému fungování potřebuje jen slunce. Plachty různých velikostí i tvarů tvoří bublinky, které svou strukturou přitahují sluneční záření a vodu ohřívají.

Ohřev vody o 3–5 stupňů Celsia – bez nákladů

Tím, že plachta vodu ohřeje zhruba o 3–5 stupňů Celsia, to ovšem zdaleka nekončí. Díky výborným izolačním schopnostem vodu zároveň i teplotně udržuje, takže voda vám nevychladne ani přes noc.

Jak solární plachtu skladovat

Co se týče skladování plachty, nechte plachtu první 2 dny položenou na hladině, půjde vám lépe vytvarovat. Plachtu pokládejte vždy bublinkami dolů a skladujte ji na suchém a chladném místě.

Cena solární plachty

Cena solární plachty závisí především na její velikosti. Solární plachtu na bazén s délkou do 4 metrů pořídíte zapár stovek , u plachty na bazén větších rozměrů pak počítejte se výdajem okolo 2 000 Kč . Využijte nyní velkých slev e-shopu Hawaj.cz a pořiďte si solární plachtu s 50% slevou skoro za hubičku!

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada