Český Krumlov: sázka na jistotu, kde zabavíte sebe i děti celý den

Letní sezóna začala i na památkách a výletních místech po celé republice. Pokud si během prázdnin lámete hlavu nad tím, kam s dětmi vyrazit, máme pro vás tip. Vydejte se do Českého Krumlova.

Český Krumlov je známý hlavně díky zámku, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNSECO. To ale není všechno, co můžete ve městě vidět. Za zmínku určitě stojí i historická část Krumlova, kde se nachází například bývalý knížecí pivovar.

Vynechat byste neměli ani některá muzea. Mezi ta nejoblíbenější patří muzeum Fotoateliér, kde si můžete vyzkoušet starou metodu vyvolávání fotek. Prohlídka památek a města vám zabere určitě více než jeden den.

Navštívit můžete i graffitový důl. Pod zem vás zaveze speciální vláček, kterým dříve jezdili horníci. Cesta je dlouhá necelý kilometr a půl a trvá přibližně deset minut. Práce vás tady nezahřeje, proto se určitě nezapomeňte pořádně obléct, je tu totiž pouhých deset stupňů.

 

Český Krumlov patří také mezi oblíbenou trasu vodáků. Kdo tudy ještě neproplouval, jako by nebyl. Takže si určitě jednu loď půjčte. Ten krásný výhled z hladiny stojí opravdu za to.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy