Nám nepřidáte a Ronalda chcete platit? Zaměstnanci FIAT se bouří

TNBiz, 11.7.2018
Přestup Cristiana Ronalda vyvolal v Itálii pozdvižení, ale ne všichni jsou nadšení. Zaměstnanci automobilky Fiat, která údajně poskytne finance na Ronaldův přestup a plat, se bouří a plánují dvoudenní stávku. Nesouhlasí s tím, že firma vloží peníze do sponzorských aktivit namísto investic do nových modelů aut.

Podle sportovního webu Football Italia vydaly zaměstnanecké odbory Fiatu prohlášení, ve kterém se podivují nad současnými aktivitami svého zaměstnavatele: "Je nepřijatelné, že zatímco zaměstnanci FCA (Fiat Chrysler - pozn. red.) pokračují ve velkých ekonomických obětech, společnost utrácí stovky milionů eur na zaplacení jednoho hráče."

Zaměstnancům se pochopitelně nelíbí, že jim namísto toho firma nechce zvednout platy. "Pracovníci přinášeli Fiatu bohatství po nejméně tři generace, jenže na oplátku se jim pouze dostalo života v bídě," píše se v prohlášení.

Odbory by akceptovali, pokud by peníze na Ronaldův přestup šli do inovací pro nové modely, což by dle jejich slov garantovalo budoucnost tisícům lidí.

Automobilka se měla s Juventusem dohodnout, že poskytne peněžní pokrytí jak přestupové částky, tak i gigantického Ronaldova platu. Ten by měl dle informací místních médií činit 30 milionů eur ročně, což je v přepočtu zhruba 780 milionů korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy