U Athén vypukly dva obří požáry, oblohu zakryl hustý dým

TNBiz, 23.7.2018

Řeckou metropoli Athény sevřely v pondělí dva rozsáhlé lesní požáry. Zuřící plameny neničí jen stromy, ale pozřely také na stovku domů a záchranáři museli řadu místních evakuovat. Před ohněm varuje i česká ambasáda.

"Velvyslanectví České republiky upozorňuje, že vypukl velký požár blízko resortního městečka Kineta blízko Korintu (40 - 50 km východně od Athén)," uvedl zastupitelský úřad v pondělí odpoledne na facebooku.

Diplomatický úřad situaci monitoruje, neuvedl ovšem, že by plameny ohrožovaly Čechy, kteří mohou být v okolí na dovolené. Podle Washington Postu se do vzduchu valí obrovské množství kouře, který zakryl oblohu nad řeckou metropolí.

Do boje s požárem u Kinety bylo nasazeno na 150 hasičů, pět letadel a několik vrtulníků. Posily na místo zamířily i z jiných regionů Řecka.

Druhý požár vypukl v pondělí odpoledne v oblasti Penteli severovýchodně od Athén. Záchranáři evakuovali dětské letní tábory, zatímco ohnivé inferno zničilo desítky aut a domů.

Do akce musela i pobřežní hlídka, aby z pláže evakuovala několik lidí, které tam plameny uvěznily. Dálnice do Marathonu musela být uzavřena.

Hašení obou požárů komplikují silné poryvy větru, které plameny opakovaně rozdmýchávají.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy