Trenér Chorvatů řekl, kolik bere. A bude chtít víc, jinak skončí

TNBiz, 23.7.2018

Trenér Zlatko Dalič naznačil, že po vypršení jeho smlouvy u reprezentace Chorvatska bude chtít ještě víc. Už teď přitom pobírá 3,8 milionu liber za rok. Informace o výši jeho platu poněkud rozčeřila vody v chorvatském fotbale.

Chorvaté slaví, jsou na své fotbalisty hrdí, stříbro z mistrovství světa je historickým úspěchem a podpis na něm má i trenér Zlatko Dalič. Tenhle jedenapadesátiletý kouč dokázal stmelit tým plný osobností a nerozpakoval se poslat domů třeba i Nikolu Kaliniče, který odmítl nastoupit jako střídající hráč.

V rozhovoru pro deník Vecernji list přiznal, že při vyjednávání o nové smlouvě bude chtít lepší podmínky.

„Smlouva na 3,8 milionu liber na sezonu pro druhého nejlepšího trenéra na světě je prostě málo. Mám ještě dva roky smlouvu, ale rozhodl jsem se, že po turné do USA v březnu skončím,“ řekl. Jednoduše mu 106 milionů korun ročně nestačí.

V Daličovi přesto zůstává smutek. Prohra ve finále MS bude bolet dlouho. „Jsem smutný a po zbytek života budu smutný," řekl trenér. Chorvatsko nevyhrálo mistrovství světa, i když bychom mohli zlato mít. Hráli jsme dobře, ale drahý Bůh nechtěl, abychom to vyhráli. Francie měla jen štěstí,“ myslí si Dalič.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy