Emirates dočasně ruší druhou linku z Dubaje do Prahy

Z důvodu rekonstrukce jižní ranveje v Dubaji bude omezen provoz

Od 6. listopadu 2018 dochází ke změně v letovém řádu společnosti Emirates. Pravidelná denní linka EK137 / EK 138 nebude v období 6. 11. 2018 až 15. 4. 2019 provozována, od 16. dubna do 30. května 2019 bude potom z důvodu rekonstrukce jižní ranveje v Dubaji omezen provoz, který se také dotkne operovaných linek. V letním letovém řádu od 31. května do 27. října 2019 počítají Emirates s opětovným spuštěním obou dubajských linek v denní frekvenci.

„Češi poptávají více letenek na spojení operované největším dopravním letadlem na světě Airbus A380, které je pro ně větším lákadlem než Boeing 777. Cestující, kteří si již letenky na zrušené lety zakoupili, se však nemusí obávat. Bezplatně si mohou změnit rezervaci na lety v rozmezí sedmi dní od data původního odletu, případně zažádat o náhradu, pokud svou letenku kvůli těmto změnám nevyužijí. Zároveň platí, že pokud mezi linkami Emirates vznikne delší přestupové okno než 8 hodin (6 hodin v případě byznysové třídy), mají cestující nárok na hotel zdarma,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz

Emirates posílily spojení do Dubaje na dvě denní linky od začátku prázdnin, což především usnadnilo přestupy českých cestujících do dalších asijských destinací. Ti mohou s oběma frekvencemi počítat zase od 31. května příštího roku. Nejžádanějšími cílovými destinacemi klientů Letušky u Emirates jsou Denpasar, Dubaj, Kolombo, Bangkok, Tokio a Male. V byznysové a první třídě potom Dubaj, Tokio, Šanghaj a Hongkong.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy