Zbývající budovy projektu Palmovka Open Park zkolaudovány

Jana Brožková, 22.10.2018
Nový projekt Palmovka Open Park zdobí i kulturní památka

Nový administrativní projekt Palmovka Open Park má za sebou další krok k plnému otevření. V minulých dnech úspěšně prošla kolaudačním řízením druhá kancelářská budova – Palmovka Open Park 3 a rekonstrukce průmyslové haly – Palmovka Open Park 0. Nyní se začnou do nových prostor stěhovat první nájemci. Palmovka Open Park 3 je již z drtivé většiny pronajatá a se zájemci o poslední prostory se intenzivně jedná. Plné zprovoznění celého projektu Palmovka Open Park je plánováno do konce října 2018.

Právě zkolaudovaná Palmovka Open Park 3 nabízí nájemcům sedm podlaží o celkové kancelářské ploše
9 672 m² s proskleným lobby a recepcí. Budova je situována v rámci areálu Palmova Open Park mezi ulicemi Voctářova, Koželužská a Libeňským mostem a je propojena proskleným krčkem s industriálním objektem rekonstruované haly – Palmovka Open Park 0. „Kolaudací objektů Palmovka Open Park 3 a 0 jsme završili několikaleté úsilí od přípravy po realizaci celého areálu Palmovka Open Park. Výsledek dle mého názoru předčil očekávání, o čemž svědčí jednak ohlasy z laické i odborné veřejnosti, tak i fakt, že veškeré nově vybudované komerční prostory jsou z téměř 90 % pronajaty. Jsem přesvědčen, že již brzy bude žít toto místo čilým životem a zásadně tak promění fungování celé navazující lokality,“ prozrazuje Petr Štyler, ředitel developmentu společnosti Metrostav Development.

Nový projekt Palmovka Open Park zdobí i kulturní památka - rekonstrukce částečně dochované tovární haly strojírny Horák a Hlava, která vznikla dle průzkumů ve 30. letech 20. století. Roku 2013 byla prohlášena za kulturní památku a nyní je po citlivé rekonstrukci začleněna do administrativního komplexu. V hale je zachována unikátní konstrukce zastřešení, známá také jako tzv. systém „Štěpánovy střechy“ a díky ní vznikající vnitřní prostor s charakteristickým vrchním světlíkovým osvětlením. Nově realizovaný obvod stavby ochrání v budoucnu památku proti povodním.

V objektu nedávno kolaudované budovy Palmovka Open Park 4 je od května tohoto roku otevřen nový showroom, kde se mohou potenciální nájemci i široká veřejnost informovat o podrobnostech týkajících se celého projektu, nabízeného standardu, podmínek pronájmu a také získat informace týkající se této lokality.

Projekt Palmovka Open Park výrazně přispěje k rozvoji lukrativního okolí stanice metra Palmovka. To by se brzy mělo stát podobně rušným a vyhledávaným administrativním centrem jako je nyní Anděl. Okolí Palmovky profituje ze strategicky výhodné polohy, díky níž se stává klíčovou lokalitou a dalším významným komerčním a rezidenčním centrem v Praze. Jedná se o výborně dostupnou část města v dynamicky se rozvíjející oblasti Libně se skvělým dopravním spojením do centra i napojením na Pražský okruh.

Autorem architektonického návrhu je ateliér Aulík Fišer architekti, generálním dodavatelem Metrostav a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba