Pozvánka na konferenci "Stavby z přírodních materiálů 2019"

Jana Brožková, 22.1.2019
6.ročník

Baobaby z.s. již tradičně pořádá pro všechny příznivce přírodního stavitelství, ekologických stavebních materiálů a úsporných technologií 6. ročník konference „Stavby z přírodních materiálů 2019“, která se koná 8.-10. 3. 2019kulturním zařízení Domovina v Praze.

Letošní ročník jsme se rozhodli porozhlédnout po našich končinách a sestavit program z lokálních odborníků, kterých v České republice a v sousedních státech máme hned několik. Čeká vás zajímavý program a setkání s osobnostmi přírodního stavitelství u nás. Například s Josefem Chybíkem, bývalým děkanem fakulty architektury v Brně a autorem několika knih o nízkoenergetických domech z přírodních materiálů, který třídenní konferenci v pátek zahájí. Z Německa zavítá také stavitel Robin Ehling z architektonického ateliéru Deltagruen Architektur, který patří k lídrům přírodního stavitelství v Německu. Na třídenní konferenci vystoupí dále uznávaní čeští stavitelé, řemeslníci, umělci, tvůrci, architekti, projektanti, inovátoři a vynálezci. Máme naplánovaný víkend plný přednášek, diskuzí, setkání a sdílení s komunitou lidí, kteří se zajímají o tematiku přírodního stavitelství a ochrany přírody.

Přijďte načerpat inspiraci a kontakty pro vaši stavbu nebo rekonstrukci v přírodním duchu! Aktuální informace, efektivní přístupy, vhodné techniky, nejlepší materiály, osobní příběhy a zkušenosti. Kromě tradičních témat jako je stavění ze slámy, hlíny nebo dřeva a bydlení v souladu s přírodou, se konference věnuje také tématice šetrného hospodaření s vodou, udržitelným technologiím a hospodaření, inovativním projektům, komunitní spolupráci, a cirkulární ekonomice. Najdeme zde také tržiště výrobků a prezentaci firem a poradny, ve kterých můžete konzultovat Vaše projekty. Pestrý program uspokojí laickou i odbornou veřejnost, každý si najde to své.

Přednáškami program konference zdaleka nekončí. Večery patří zábavě, seznamování, sdílení, příběhům, hudbě a tanci. Vystupte ze světa virtuální reality a virtuálních přátelství a přijďte se pobavit do skutečné společnosti teď a tady. Vstupenky je možné zakoupit na jednotlivé dny nebo na celou konferenci.

Program:

Pátek

19.00 Josef Chybík - Přírodní materiály a energeticky šetrné stavění

21.00 Robin Ehling - Stavění ze slámy v Německu. Projekt 20-ti bytové jednotky. Vize a plány.

Sobota

9.00 Jan Chvátal - Energeticky pasivní slaměný dům postavený vlastníma rukama

10.00 Jakub Gajda - Dřevo, praktická zkušenost s celým životním cyklem - Les, těžba, zabudování do staveb, recyklace

11.30 Markéta Vlčková - Citlivá rekonstrukce

12.30 Oběd

14.00 Radek Hála - Jak na návrh přírodního domu. Dobré rady z praxe

15.30 Radek Muller - Dům ze slaměných panelů

16.00 Michal Šperling - Kořenové čistírny v zahradách, na střechách, fasádách a v městském prostoru, využití vyčištěné vody v domech

17.00 Panelová diskuze zúčastněných odborníků

18.00 Večeře

Neděle

9.00 Honza Bešík - Konopí, cesta k uzdravení planety země

10.00 Soňa Jonášová - Cirkulární ekonomika staveb

11.00 Pavel Podruh - Od ostrovního domu k novým bateriím na sdílení elektřiny

12.00 Jan Pokorný - Na suché pole neprší aneb plýtvají stromy vodou?

13.00 Závěr konference

13.15 Oběd 

BAOBABY z.s. si vyhrazuje právo na změnu programu v případě nutnosti.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba