U nového bytového domu v Kamýku vznikla další parkovací místa

Jana Brožková, 28.1.2019
Pražský Kamýk je dobře dopravně dostupný Hrubá stavba bytového domu

Central Group právě dokončil hrubou stavbu posledního bytového domu v souboru Nad Modřanskou roklí. Ten se stal jedním z nejžádanějších pražských rezidenčních projektů, který splňuje zejména požadavky na kvalitní rodinné bydlení. Vzniklo zde celkem devět bytových domů a poslední z nich bude kompletně dokončen již v září tohoto roku.  Stejně jako ve všech dalších projektech developera disponuje drtivá většina bytů vlastními podzemními stáními, která umožňují pohodlné parkování přímo v domě. Nedochází tak k přetěžování parkovacích míst v okolních ulicích.

V rámci projektu Nad Modřanskou roklí proto rezidenční stavitel zrealizoval vedle podzemních parkovacích stání pro své klienty taktéž parkovací dům s 447 místy, který je plně k dispozici ostatním obyvatelům pražského Kamýku. „Kromě toho jsme zde v rámci spolupráce s místní radnicí zbudovali i venkovní parkoviště s 97 místy čistě pro původní obyvatele místního sídliště. Parkování v této oblasti bylo vždy problémem a po dohodě s městskou částí Prahy 12 jsme chtěli vyjít vstříc právě lidem z okolí naší stavby,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Parkovací místoceně bytu

Zájemci o bytnovostavbě často řeší dilema, zdali si k novému bydlení pořídit i parkovací stání. U řady developerů nové bytové výstavby je potřeba parkovací místo přikoupit a mnohdy se jedná o částky, které přesahují i půl milionu korun.

„Naše ceny bytů jsou all inclusive. V ceně je vždy nejen parkovací stání, ale také pozemek, sklepy, balkony, terasy, předzahrádky či zimní zahrady. Nedochází tak u nás k tomu, že klient s překvapením zjistí, že si musí parkování za stovky tisíc korun k bytu dokoupit,“ upřesnila Tomášková.

S problematikou parkování se Central Group zabývá dlouho před započetím projektu. U specifických lokalit, kde je problém s parkováním dlouhodobě neudržitelný, proto odpovědný investor jedná s radnicemi a hledá způsob, jak by mohl přispět ke zkvalitnění života okolních obyvatel.

Blízko budoucí stanice trasy metra D

Pražský Kamýk je vyhledávaný nejen kvůli přírodnímu parku Modřanská rokle, ale především kvůli skvělé dopravní dostupnosti do centra Prahy. Za pár minut se lze dostat nízkopodlažními autobusy na stanici metra C – Kačerov a v budoucnu budou moci obyvatelé tohoto projektu využívat trasu metra D, jehož stanice je plánována jen pár kroků od domu, stejně jako zcela nová tramvajová trať.

 

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba