Brněnský komorní projekt pětipodlažního domu je zkolaudovaný

Jana Brožková, 19.3.2019
Dům dle návrhu renomovaného ateliéru

Pětipodlažní dům se 14 bytovými jednotkami a komerčními prostory vznikl v centru Brna. Komorní projekt Milhouse vedle klasických bytů nabízí také originální lofty.

Skupina T.E zkolaudovala projekt Milhouse, který vyrostl v centru Brna nedaleko obchodního areálu CTZone. Dům dle návrhu renomovaného ateliéru Chybík+Krištof se vyznačuje svým architektonickým řešením v duchu tradiční městské zástavby a současně ideální jihovýchodní orientací parcely. Do bytů tak po celý den proudí dostatek přirozeného světla.

„Milhouse je naším vůbec prvním projektem realizovaným v Brně. Ve spolupráci s architekty se nám v jeho případě podařilo vytvořit moderně řešený nárožní blok zasazený do stávající zástavby, který svým obyvatelům nabídne příjemné, nadstandardní bydlení s veškerým komfortem vyplývajícím z atraktivity samotné lokality a blízkosti centra,“ uvádí Petr Teplý, partner skupiny T.E.

Dům Milhouse se nachází na rohu ulic Mlýnská a Masná a vznikl na půdorysu nepravidelného pětihranu. Zahrnuje celkem 14 jednotek v dispozicích 1+kk až 4+kk o velikostech až 90 m2. Některé z nich jsou koncipované jako loftové s výškou stropu téměř šest metrů.  Prostory v přízemí jsou vyčleněny pro drobné obchodyslužby.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba