Centropol chrání zákazníky před energetickými šmejdy

Centropol, 4.4.2019

Do boje s nekalými obchodními praktikami a s tzv. energetickými šmejdy vytáhl Centropol společně s Energetickým regulačním úřadem, Českou obchodní inspekcí, ministerstvem průmyslu a obchodu či Svazem obchodu a cestovního ruchu i Centropol.

Chceme vyčistit trh od šmejdů

Všichni prodejci elektřiny nebo plynu, kteří komunikují přímo se zákazníkem, by měli mít akreditaci, kterou by vydával Energetický regulační úřad. “Pokud by prodejce klamal lidi nebo kradl, přišel by o licenci. Tím se trh vyčistí od různých pochybných existencí,” říká Tibor Flašík, ředitel zákaznické zkušenosti Centropolu.

Každou novou smlouvu ověřujeme

Když Centropol obdrží smlouvu, volá zákazníkovi a zjišťuje, zda bylo vše v pořádku. Ověřuje tím, zda zná délku závazku, možnost odstoupení atd. Pokud zákazník nepotvrdí, že je vše v pořádku nebo třeba nezvedne telefon, smlouvu firma nepřijme.

Zvláštní zřetel na starší obyvatele

Starší lidé jsou daleko citlivější. U nich si rozhodnutí přejít k Centropolu nechá společnost potvrdit nejen od nich, ale třeba i od příbuzných nebo sousedů. Centropol chce mít jistotu, že prodej byl korektní.

Energie nemůže prodávat člověk, který o tom nic neví

“Chceme vzdělávat naše prodejce poté, co budeme mít možnost je u nás zaregistrovat. Budeme pro ně vydávat naše certifikáty a vychovávat z nich svoje energetické poradce. Energie nemůže prodávat člověk, který o tom vůbec nic neví,” dodává ředitel zákaznické zkušenosti společnosti Centropol Tibor Flašík.

CENTROPOL ENERGY a.s.

Je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v České republice. Obsluhuje na 300 000 odběrných míst z řad domácností, firem a institucí. Firma se dlouhodobě umísťuje v první stovce nejvýznamnějších českých firem v žebříčku, který vyhlašuje Sdružení Czech TOP 100. Centropol je členem Svazu průmyslu a dopravy ČR, sdružujícím zaměstnavatele a podnikatele v ČR. V roce 2016 dosáhl obrat společnosti Centropol bezmála sedmi miliard korun. Majitelem a jediným akcionářem firmy je český podnikatel Aleš Graf.

Více informací na: https://www.centropol.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie